Όλοι και όλες Σήμερα Πέμπτη 12/6 στις 4 μμ στη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις!
Πρέπει να σημάνει συναγερμός!
Όλοι και όλες Σήμερα Πέμπτη 12/6 στις 4 μμ
στη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα κεφαλαίου και ΕΕ για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, εξήγγειλε ομαδικές απολύσεις. Η απόφαση αυτή βρήκε την πρώτη της εφαρμογή στις ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του ομίλου Μάνεση για το εργοστάσιο Ασπροπύργου, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) αργά το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιούνη. Είναι η πρώτη φορά, μετά την τροποποίηση του νόμου, που την υπογραφή στο αίτημα επί ομαδικών απολύσεων εργαζομένων μιας επιχείρησης την βάζει πλέον ο ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας, ενώ μέχρι τώρα κανένας Υπουργός Εργασίας, που ήταν επικεφαλής του ΑΣΕ, πριν τροποποιηθεί ο νόμος, δεν είχε εγκρίνει ποτέ ανάλογο αίτημα.
Η βάρβαρη αυτή επίθεση θα γενικευτεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις που προωθούνται στο δημόσιο τομέα και θα ενταθούν μετά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Όλα για την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων για να σώσουν τα μονοπώλια. Η κυβέρνηση ικανοποιεί πρόθυμα το αίτημα των μονοπωλίων για ομαδικές απολύσεις που παράλληλα ζητάει μείωση ή και κατάργηση των αποζημιώσεων (Νόμος Λοβέρδου) και των ΣΣΕ, δηλαδή γενίκευση της ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων και χαριστική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Αυτή είναι η σταθερότητα που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση! Κέρδη για το κεφάλαιο που πατάνε στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως μείγματος διαχείρισης εντός των τειχών του συστήματος και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να θυμηθούν ότι ο ρόλος του ΑΣΕ αναβαθμίστηκε και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που επωμίζεται τεράστιες ευθύνες για το ζήτημα αυτό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι ομαδικές απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν!
Αφορούν όλους τους εργαζόμενους δημόσιου, ιδιωτικού τομέα.
Στην νέα βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου, ΕΕ, κυβέρνησης, ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 12/6 ΣΤΙΣ 4 μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

Αργοστόλι 12/06/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Γενικός Γραμματέας

 Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις