4 νέα Προγράμματα για 35.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

«Ανάσα» σε 35.500 ανέργους έρχονται να δώσουν τέσσερα νέα Προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα:

– Το πρώτο Πρόγραμμα, αφορά στη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας, μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Προβλέπεται επιδότηση 18 ευρώ ανά ημέρα και κατ’ ανώτατο, τα 450 ευρώ τον μήνα για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο.

– Το δεύτερο Πρόγραμμα, αφορά στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων πληθυσμού.

Η επιδότηση που θα δίνεται από τον ΟΑΕΔ, για κάθε θέση απασχόλησης, ανέρχεται σε 600 ευρώ, μηνιαίως.

– Το τρίτο Πρόγραμμα, που θα αρχίσει να “τρέχει” τους επόμενους μήνες, απευθύνεται σε 10.000 ανέργους.

Προβλέπει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, στο πλαίσιο τοπικών δράσεων.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, θα καταβάλλεται επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ, ανά ημέρα, για την πρόσληψη ανέργου, ηλικίας κάτω των 25 ετών και επιδότηση 18 ευρώ την ημέρα, για κάθε πρόσληψη ανέργου, ηλικίας άνω των 25 ετών.

– Τέλος, το τέταρτο Πρόγραμμα, που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ, αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση 12.500 ανέργων, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν, άμεσα, νέες θέσεις εργασίας.

Η επιχορήγηση που θα καταβάλλει ο Οργανισμός, θα είναι ανά ημέρα και αντίστοιχη της κάθε δράσης.

ΠΗΓΗ epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις