ΕΛΜΕ-ΚΙ: Όχι στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Να αποτραπεί το νέο έγκλημα των ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε βάρος του λαού μας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την προσπάθεια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ να κάνουν υδρόλυση στα χημικά της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray». Η ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) επικουρεί την προσπάθεια αυτή των ιμπεριαλιστών δολοφόνων με ευχολόγια περί «λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας». Την ίδια ώρα, μαζί με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, οργανώνει υποκριτικές φιέστες για την προστασία του περιβάλλοντος και «παίρνει μέτρα» με την απαγόρευση του ψαρέματος!!! Μια σειρά τοπικών αρχών σιωπούν ένοχα.
Ο λαός μας να μην ξεχνά ότι η δράση αυτή είναι απότοκο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή στην οποία η χώρα μας μετέχει ενεργά. Ο λαός μας μπλέκει σε τεράστιους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του ακόμη, προκειμένου να διεκδικήσει η ελληνική αστική τάξη αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή και συμμετοχή στη λεία, από τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών τρίτων χωρών και την εκμετάλλευση των λαών τους. Ο κίνδυνος η Μεσόγειος και τα νότια παράλια της Κεφαλονιάς να μολυνθούν με χημικά τοξικά απόβλητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι άμεσος.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι η πολιτική επιλογή της υδρόλυσης των χημικών σε μια κλειστή θάλασσα όπως τη Μεσόγειο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σχέση της με την επιτάχυνση τόσο της ανεξέλεγκτης άντλησης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στην περιοχή όσο και με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί από το διαγωνισμό των μονοπωλιακών ομίλων. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ είναι εχθρός των λαών, όπως και οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ότι υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής μας, σε βάρος των λαών της περιοχής.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε αγώνα για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή της Μεσογείου και της περιοχής μας, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.

Αργοστόλι 10/06/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Γενικός Γραμματέας

 Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις