Ο απερχόμενος περιφερειάρχης και ο Γ.Γ. της «αποκεντρωμένης διοίκησης» παραβιάζουν τις αποφάσεις του Π.Σ. Ιονίων Νήσων!

Εγκρίνουν επέκταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιόπη.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, η απερχόμενη διοίκηση της ΠΙΝ εξακολουθεί να γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σπεύδει να κάνει αυτό που κάνει χρόνια τώρα: να λειτουργεί υπηρετώντας συμφέροντα που αντιμάχονται τα δίκαια των πολιτών του Ιονίου.
Συγκεκριμένα, και παρά την ξεκάθαρα αντίθετη θέση του ΠΣ για μη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης ΔΕ.Π.ΙΝ υπέγραψε την 03/04/2014 την σχετική απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων, με την οποία η μεν θαλάσσια έκταση αυξάνεται από 10 σε 25 στρέμματα η δε δυναμικότητα από 150 σε 540 τόνους!
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, παρά το ότι ενημερώθηκε εγγράφως, δεν αντέδρασε, ως όφειλε, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους κατοίκους της περιοχής και ευτελίζοντας τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α:
Καλεί τον απερχόμενο περιφερειάρχη να δώσει εντολή στην νομική υπηρεσία της ΠΙΝ να εξετάσει την δυνατότητα προσβολής της απόφασης.
Καλεί τους κατοίκους της περιοχής και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση του δίκιου τους.
Ενημερώνει ότι προτίθεται να θέσει με κάθε επίσημο τρόπο το θέμα της αναθεώρησης των διατάξεων του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες.
Ενημερώνει ότι θα αγωνιστεί για την κατάργηση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, μέσα από την προώθηση ενός νέου Αποκεντρωτικού σχεδίου, με δημοκρατία, συμμετοχή, αλληλεγγύη, πόρους και αρμοδιότητες.

Το Γραφείο Τύπου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις