ΕΛΜΕ-ΚΙ: Κινητοποίηση την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιούνιου-Όχι στα σεμινάρια

Όχι στα σεμινάρια
για την προώθηση της επέλασης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών,
της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Μαζί δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενοι στην
κινητοποίηση:
Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιούνη,
3 το μεσημέρι, έξω από το 2ο Δημοτικό Αργοστολίου.
Να μη λείψει κανείς και καμία!!!

Κυβέρνηση – πλουτοκρατία – ΕΕ – Υπουργείο Παιδείας είναι αδίστακτοι. Προχωράνε στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις μέσω της αξιολόγησης, την Πέμπτη 12 Ιούνη και την Παρασκευή 13 Ιούνη, στο Αργοστόλι.
Επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου και του δημόσιου τομέα της οικονομίας ευρύτερα, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι «διαρθρωτικές» αλλαγές υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν θα πλήξουν μόνο τα εργασιακά των καθηγητών αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Γίνονται ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, την αντιασφαλιστική επέλαση. Ήδη και η εκπαίδευση κατακλύζεται από τα προγράμματα κοινωφελούς με πενταμηνίτες συναδέλφους (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) με μάξιμουμ τα 490 ευρώ / μήνα, ανασφάλιστους που πληρώνονται με μεροκάματο. Αυτό το μεσαίωνα θέλουν να γενικεύσουν για όλους.
Το λένε καθαρά: Ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, τη λεγόμενη αξιολόγηση, 11 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ, πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Καμιά αναμονή για λύσεις «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες». Καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς – λαϊκούς αγώνες.
Όλοι στον Αγώνα. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.
Δεν θα δεχθούμε καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα.
Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Όχι στη σύνδεση μισθού – αξιολόγησης. Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας διευθυντής σχολείου να μη γίνει αξιολογητής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές. Δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων, να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης. Στη βάση αυτή καταθέτουμε συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο ζητάμε να το υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.
Όλοι στους δρόμους. Όλοι στον Αγώνα.
Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνας, Λαϊκή Αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Αργοστόλι 8/6/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις