Πολύ ενδιαφέρουσα η Ημερίδα για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνέχεια αυτής που είχε προηγηθεί στο Ληξούρι πριν ένα μήνα περίπου με θέμα “οι Σεισμοί στην Κεφαλονιά 2014”.

Το παρών έδωσαν πολλοί μηχανικοί και φορείς του Δήμου, της Πολεοδομίας και της ΥΑΣ, καθώς επίσης και η Βουλευτής Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης κουρής και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Κοσμάς Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δ.Ε Θανάσης Γιανναδάκης, όπου απηύθυναν χαιρετισμό.

Την ημερίδα οργάνωσε το Τεχνικό Επιλεμητήριο σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας) και σαν θέμα όπως είναι φυσικό είχε την σεισμική ακολουθία που προκλήθηκε τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για την περιοχή της Παλλικής. Το Προεδρείο αποτελείτο απο τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Σταύρο Τραυλό και το μέλος του ΟΑΣΠ κα Καραντώνη.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρής στην ομιλία του η Κεφαλονιά σχεδόν ερήμωσε με το 1/4 του πληθυσμού να έχουν φύγει και να μην έχουν επιστρέψει τέσσερις μήνες  μετά, γιατί ακόμα υπάρχει ο φόβος από την συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν.

Ακόμα δεν έχουν λυθεί πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της Παλλικής όπως με τις οικοσκευές αλλά και το πως θα γίνει η παροχή του δανείου για να μπορέσουν να φτιάξουν τα σπίτια τους.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας όπως μίλησε για το σεισμοτεκτονικό πλαίσιο και τις παράμετρους διαμόρφωσης των ζημιών και των αστοχιών.  Κάνοντας μία αναφορά στην ιδιομορφία της Κεφαλονιάς, ένα νησί που δημιουργήθηκε από σεισμούς και που αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί θα είχε εντελώς διαμορετική μορφή και υπόσταση, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις