Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Κτηματολογίου

Σήμερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Αλεξόπουλος, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Ευγενία Ουζουνίδου, συνάντησαν το Σωματείο Εργαζομένων Κτηματολογίου, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που έχουν προκύψει τόσο με τη χρηματοδότηση της εταιρείας (ΕΚΧΑ Α.Ε) όσο και με την ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου.
Η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και η ολοκλήρωση του έργου της έως το 2020, τίθενται σε αμφισβήτηση μετά την «υφαρπαγή» 250 εκ ευρώ από την εταιρεία, από τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου αυτά να καταγραφούν στο πρωτογενές πλεόνασμα. Παράλληλα αυξάνονται οι φήμες και οι υποψίες ότι επίκειται πλήρης ιδιωτικοποίηση της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», με εξασφαλισμένους πόρους από τα τέλη των ιδιωτών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που άπτονται του εθνικού κτηματολογίου και συμφωνήθηκε ότι από κοινού θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διασφάλιση των παρακάτω:
– Εξασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΕΚΧΑ Α.Ε.
-Βιωσιμότητα της Εταιρείας και ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου
-Διακομματική στήριξη
-Ευελιξία στη λειτουργία της ΑΕ

Αθήνα, 3.6.2014
Απόστολος Αλεξόπουλος
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Ευγενία Ουζουνίδου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις