Πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των παιδιών-Με απευθείας ανάθεση τελικά θα προχωρήσει το έργο

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατεί, με το συγκεκριμένο Δημοτικό σχολείο, αφού είναι το μόνο δεν έχει μετεστεγαστεί και λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια προκαλώντας την αγανάκτηση των γονέων.

Ο κ. Γιακουμάτος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με άλλους γονείς παραβρέθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Σχολείου όπου σαν πρώτο θέμα είχε την μετεστέγαση του σχολείου στο ΤΕΙ και την τοποθέτηση τσιμεντένιας βάση πάνω στην οποία θα στηθούν οι αίθουσες. Όπως είπε ο κ. Γιακουμάτος: “Βρισκόμαστε τέσσερις μήνες ακόμα σε απογευματινή βάρδια. Και φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί η απογευματινή βάρδια και μετά το Σεπτέμβρη” . Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπυρονικόλαος Σολωμός απάντησε ότι ο Δήμαρχος έχει δεσμευτεί και το έργο θα προχωρήσει. Με τον κ. Γιακουμάτο να ανταπαντάει: “Ο Δήμαρχος είχε πει ότι μετά τη δεύτερη Κυριακή θα ξεκινήσει ο εργολάβος να δουλεύει αλλά δεν βλέπουμε τίποτα. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι από το Σεπτέμβρη θα έχουν τελειώσει τα έργα”.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολιτική διαμάχη με την αντιπολίτευση να μην θέλει να γίνει η τοποθέτηση της τσιμεντένιας βάσης με απευθείας ανάθεση αλλά με ανοιχτό διαγωνισμό πράγμα που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω η μετεστέγαση των παιδιών προκαλώντας την αντίδραση των γονέων όπου άρχισαν να φωνάζουν “Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης δήλωσε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που κάνει και τονίζοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα, γιατί είναι σχολείο και παρακάλεσε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης  να δείξουν την ευαισθησία τους πάνω σε τέτοια θέματα αλλιώς θα απαντήσουν στο κόσμο που τους παρακολουθεί, γιατί βάζουν εμπόδια στην πρόοδο και την ευημερία του νησιού και των πολιτών.

Από τη μεριά της Λαϊκής Συμπείρωςη ο κ. Κουρούκλης απάντησε: “Πρέπει να γίνει και να γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα παιδιά πηγαίνουν διπλοβάρδιες και έχει αναστατωθεί η προσωπική τους ζωή. Αυτά που λέει ο Δήμος είναι κοροϊδία και απάτη. Εμείς το λέμε ανοιχτά ότι ούτε το Σεπτέμβρη δεν θα είναι έτοιμο το σχολείο. Πρέπει να τους γίνεται τσιμπούρι, να τους κάτσετε στο λαιμό”.

Ο κ. Μιχαλάτος από τη μεριά του τόνισε: “Δεν θέλουμε να βάζουμε εμπόδια στα έργα της Δημοτικής Αρχής. Ψηφίζουμε τη μελέτη αλλά πρέπει να αποφασιστεί ο τρόπος εκτέλεσης και πρέπει να είναι ανοιχτός διαγωνισμός”.

Τελικά πέρασε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την απευθείας ανάθεση στον εργολάβο που σημαίνει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και το Σεπτέμβρη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα παιδιά θα μπορέσουν να εγκατασταθούν στις προσωρινές αίθουσες στο χώρο που έχει παραχωρηθεί από το ΤΕΙ.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις