Τρία κρουαζιερόπλοια είχαμε σήμερα στο Μπαστούνι-Γέμισε το Αργοστόλι τουρίστες

Τρία κρουαζιερόπλοια είχαμε σήμερα στο Αργοστόλι με πάνω από 5000 άτομα επιβάτες και πλήρωμα και όπως καταλαβαίνετε με το που βγήκαν έξω στη στεριά ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, προκαλώντας  “κομφούζιο” με την καλή έννοια, φέρνοντας τη θετική τους αύρα στο νησί, κόντρα σε όσους μιζεριάζουν και κοιτάνε μόνο τα αρνητικά νούμερα.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια τα πιο μεγάλα ήταν της ίδια εταιρείας, της Holland America Lines, συγκεκριμένα το Noordam και το New Amsterdam, το τρίτο ήταν της εταιρείας MSC, το γνωστό σε όλους πια Armonia. Κάνοντας μία βόλτα και είδαμε μέσα σε λίγα λεπτά όλα τα μαγαζιά με τουριστικά είδη, εστιατόρια και καφετέριες να γεμίζουν ασφυκτικά με επισκέπτες-τουρίστες που είχαν έρθει από όλα τα μέρη της γης, μερικές από τις γλώσσες που ακούσαμε να μιλάνε ήταν τα αμερικάνικα, τα ιταλικά, τα ολλανδικά και τα ισπανικά.

Οι λάντζες δεν προλάβαιναν να αδειάσουν με τους επιβάτες των δύο πλοίων που έμειναν αρόδου, να πηγαινοέρχονται σε λιγότερο από δύο λεπτά γεμάτες με κόσμο που αδημονούσε να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού μας, είτε κάνοντας μία βόλτα μέσα στην πόλη είτε επιλέγοντας να πάει εκδρομή στα σπήλαια και στον Άγιο Γεράσιμο.

Παντού τουρίστες στο Λιμάνι, στην παραλία, στο Λιθόστρωτο παντού γινόταν το αδιαχώρητο, δεν μπορούσες να περάσεις από τον κόσμο που είχε μαζευτεί και κοιτούσε τις βιτρίνες αλλά και τα σουβενίρ που κρέμονταν ή ήταν τοποθετημένα σε στάντ. Μέσα σε λίγα λεπτά η Κεφαλονιά είχε μπει για πάντα στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών προορισμών, γιατί φανταστείτε όλοι αυτοί οι επισκέπτες που θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους τη διαφήμιση θα κάνουν στο νησί. Θα μου πείτε η εικόνα των δρόμων και γενικά κάποια πράγματα που ενοχλούν ακόμα και εμάς που τα βλέπουμε κάθε μέρα ίσως αφήσει μία αρνητική αίσθηση, αλλά πρέπει να πούμε ότι από όπου και αν περάσαμε είδαμε χαμογελαστά πρόσωπα, και ανθρώπους που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το νησί μας, παρά τις όποιες ατέλειες.

Με το δεξί λοιπόν μπήκε ο Ιούνιος και ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις