Ενημέρωση από τα ΚΕΠ-Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

Τα Κ.Ε.Π. σας Ενημερώνουν:

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ενισχυμένα στην αποστολή τους για την εξυπηρέτηση των πολιτών σας ενημερώνουν για τις νέες – πρόσθετες διεκπεραιώσεις υποθέσεων πολιτών που διενεργούν:

1. Χορηγούν Βεβαιώσεις για Φορολογική Χρήση των Ταμείων: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΑΠΟΤΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ.

2. Δέχονται Αιτήσεις για υπαγωγή στο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΔΔΗΕ (άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία).

3. Εκδίδουν τα Εισιτήρια Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας (Health Voucher).

4. Στα Κ.Ε.Π υποβάλλονται μέχρι 20 Ιουνίου 2014 αιτήσεις για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας Κοινωνικού & Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομικό Πρόγραμμα & Δωρεάν Παροχής Βιβλίων.

5. Μέχρι 30 Ιουνίου 2014 χορηγούνται Δελτία του προγράμματος Τουρισμός για Όλους του ΕΟΤ (μόνιμοι υπάλληλοι & συνταξιούχοι δημόσιου τομέα, ΑμεΑ, Πολύτεκνοι κ.α.).

6. Ανανεώνονται για το έτος 2014 τα Δελτία Μετακίνησης Α.με.Α.

7. Εκδίδεται Ασφαλιστική Ενημερότητα και Βεβαίωση Οικοδομοτεχνικού Έργου ΙΚΑ.

8. Εκδίδονται και χορηγούνται απ΄ ευθείας από το Εθνικό Δημοτολόγιο Βεβαιώσεις Γέννησης & Οικογενειακής Κατάστασης.

9. Δέχονται Αιτήσεις για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (πολίτες άνω των 18 ετών απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης).

10. Πιστοποιούν την εγγραφή πολιτών και υπαλλήλων Δημόσιου φορέα στην πύλη ¨ΕΡΜΗΣ¨ και στην Έκδοση Ψηφιακών Πιστοποιητικών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για όλες τις ανωτέρω υποθέσεις παρέχονται από όλα τα Κ.Ε.Π. του δήμου Κεφαλλονιάς τις εργάσιμες ημέρες & ώρες.
Τα Κ.Ε.Π. Αργοστολίου & Παλικής λειτουργούν καθημερινά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ και το Σάββατο 08.00 έως 14.00

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

 

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) είναι ένα ευέλικτο και καινοτόμο δημόσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

 Προσφέρει την δυνατότητα σε ενήλικες φοιτώντας μόνο για 2 απογευματινά Σχολικά Έτη να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.

Διδάσκονται: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Πληροφορική, κ.α.

 Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λειτουργεί στην Κέρκυρα και στόχος είναι να λειτουργήσει και στην Κεφαλονιά εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός αιτήσεων.

 Καλούνται πολίτες άνω των 18 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει μόνο την υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου προκειμένου να ολοκληρώσουν και την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση,

 Να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής

Στο Κέντρο ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ που στεγάζεται στο ΞΕΝΙΑ Αργοστολίου , Τηλ. 2671027616 (9.00-13.00),

 Στο Δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλληνίας, Λάσση, Τηλ. 2671026852 (15.30-20.30)

 Στα Κ.Ε.Π. του δήμου Κεφαλλονιάς

 Πληροφορίες παρέχονται από την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Π. Λεμπέση τηλ. 2661044997, fax:2661028169, email:
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις