Έκλεψαν την παράσταση τα παιδιά και την αφιέρωσαν στην Άννα Πολλάτου

Μία λαμπρή παράσταση παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ στα πλαίσια της Παραστασιάδας 2014, προς τιμήν των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, με Δημοτικά σχολεία του Αργοστολίου, των Περατάτων, των Διλινάτων, των Κεραμειών και των Ομαλών, με τα παιδιά να μας παρουσιάζουν χορούς από όλα τα Επτάνησα, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές που αντιστοιχούσαν και κάθε νησί.

Η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν, παρουσιαστής της βραδιάς και υπεύθυνος συντονισμού ήταν ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικός, Γεράσιμος Γαλανός. Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης,ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θόδωρος Μπαγιώκης και η Προϊστάμενη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Κωνσταντίνα Βασιλάτου, που απηύθυναν χαιρετισμό.

Ο κ. Κωνσταντάκης μίλησε για το μικρόβιο της μουσικής και τους πολιτισμού που κρύβουμε όλοι οι Επτανησίοι μέσα μας ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα που συνέβησαν πριν λίγους μήνες, τόνισε ότι μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους.

Τα παιδιά αφιέρωσαν την χθεσινή εκδήλωση στην μνήμη της αδικοχαμένης συμπατριώτισσάς μας, Άννα Πολλάτου, η οποία αποτελεί και θα αποτελεί για πάντα παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές.

Το κάθε σχολείο χόρεψε δύο χορούς από κάθε νησί με το Ειδικό Σχολείο Περατάτων να εισπράττει το παρατεταμένο και πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου που παρακολουθούσε, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με την βοήθεια των καθηγητών τους έβγαλαν εις πέρας έναν αρκετά δύσκολο χορό, όπως είναι ο Κορακιανίτικος.

Τα Δημοτικά σχολεία Αργοστολίου που συμμετείχαν ήταν το 1ο, το 2ο, το 3ο και το 50, συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε και στις καθηγήτριες και τους καθηγητές που είναι υπεύθυνοι για την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών στα παιδιά, τις κυρίες Αλεξία Μωραϊτη, Σοφία Μαραβέγια, Μαρία Αυγουστάτου που έπαιξε και κιθάρα, Αλεξάνδρα Τσιγώνια, Έφη Λιγνού, Στάμω Μαστρόκαλου και Δημοσθένη Παντελειό.

 

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις