Ο Μύρτος στις 100 κορυφαίες παραλίες του κόσμου!

Τα αυστηρότερα κριτήρια πληρούν 9 στις 10 ελληνικές παραλιες, χαρακτηριζόμενες ως εξαιρετικής ποιότητας για κολύμπι, βάσει ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν για την ποιότητα των νερών.

Στην εν λόγω λίστα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος όπου στις 112 παραλίες που πέρασαν από έλεγχο, η ποιότητα των νερών ήταν εξαιρετική στο 100% και η Σλοβενία με 21 παραλίες, άριστες επίσης ποιοτικά.

Στη Μάλτα στις 86 παραλίες η ποιότητα φθάνει το 98,9%, στο 95,4% είναι η Κροατία με 919 παραλίες και τέταρτη η Ελλάδα με ποσοστό 93,4% με τις περισσότερες όμως υπό έλεγχο παραλίες, συνολικά 2.156.

Ανάμεσα στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου βρίσκονται φέτος και 4 ελληνικές: Οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς, το ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το ελαφονήσι στην Κρήτη φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Μάλιστα, το Ελαφονήσι είναι και στη λίστα με τις 20 ομορφότερες παραλίες του πλανήτη. Στη λίστα του δημοφιλούς ιστότοπου tripadvisor, στην πρώτη 20αδα βρίσκεται η πανέμορφη παραλία των Χανίων μαζί με εξωτικές παραλίες στη Βραζιλία, την Καραϊβική, την Αυστραλία, τη Χαβάη, τις Σεϋχελλες, στις ακτές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κούβας.

Πηγή: Έθνος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις