Η ΑΝ.Α.Σ.Α. για τις εξελίξεις στην ακτοπλοϊα

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη δρομολόγηση πλοίου στην Κεφαλονιά η ΑΝ.Α.Σ.Α δηλώνει ότι:
Η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη είναι ζωτικής σημασίας και για τα δύο νησιά μας.
Απαιτούμε, διεκδικούμε άμεση (από αύριο το πρωί) δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή αυτή.
Απαιτούμε, διεκδικούμε η γραμμή αυτή να λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση, έστω με μειωμένα δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες.
Η δρομολόγηση μόνο για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο δεν αποτελεί προσφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά προσφορά στην τσέπη των εφοπλιστών.
Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει η πολιτεία να το προστατεύσει άμεσα κι όχι ο αρμόδιος υπουργός να συμπεριφέρεται ως διαμεσολαβητής των εφοπλιστικών συμφερόντων.
Το περιφερειακό συμβούλιο, τα δημοτικά συμβούλια, οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να έχουν αποφασιστική γνώμη σε σχέση με την δρομολόγηση και αποδρομολόγηση των πλοίων στην περιοχή και υπό αυτό το πρίσμα ζητούμε την κατάργηση του Σ.Α.Σ., με τη μορφή που αυτό λειτουργεί σήμερα.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις