Σωτήρης Κουρής: “Θα παραμείνω ενεργός πολίτης για τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς”

Συναντήσαμε τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στο γραφείο του στην Περιφέρεια όπου δέχτηκε να μας κάνει κάποιες δηλώσεις πάνω στο αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και στην συνάντηση που είχε με τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών του Ληξουρίου και τον δικηγόρο τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρή το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών δείχνει τη δυσαρέσκεια του κόσμου γενικά σε όλα τα Επτάνησα, δεν ήταν δηλαδή ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς το πρόσωπό του αλλά μία γενικότερη αγανάκτηση του κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί, με την Περιφέρειά μας να είναι στην τελευταία θέση όσον αφορά προγράμματα και απορροφήσεις κονδυλίων που να βελτίωναν σημαντικά την εικόνα των νησιών μας και θα βοηθούσαν στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Κουρής δηλώνει παρών και θα συνεχίσει να είναι ενεργός στις επάλξεις και στο Περιφερειακό Συμβούλιο προσφέροντας την βοήθειά του όπου χρειάζεται αλλά και όπου πρέπει θα στέκεται απέναντι σε όποιες αποφάσεις θεωρεί ότι δεν προάγουν τα συμφέροντας της Κεφαλονιάς αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων γενικότερα. Είναι και θα παραμείνει ενεργός πολίτης όπως δήλωσε, ενώ η νέα Περιφερειακή Αρχή όπως τόνισε ο κ. Κουρής, θα βρει έναν στρωμένο δρόμο μπροστά της, καθώς πολλά από τα έργα της Περιφέρειας έχουν ήδη δρομολογηθεί από την παρούσα Αρχή.

Η συνάντηση που είχε ο κ. Κουρής με τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών έγινε στα πλαίσια της προεκλογική υπόσχεσης που τους είχε δώσει για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, νομικά και πρακτικά και να παρουσιάσουν έναν ενιαίο σχέδιο δράσης έτσι ώστε να μπει σε μία σειρά και αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους λόγω του υψηλού βαθμού κακοτεχνιών που βρέθηκαν κατόπιν ενεργειών της ΥΑΣ και του κλιμάκιου των Μηχανικών που έλεγξε την στατικότητα των κατασκευών. Αναφορά έγινε και για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχει ήδη εγκριθεί αλλά και στο κατά πόσο είναι πιθανόν να οδηγηθούμε σύντομα σε εθνικές εκλογές.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις