ΣΕΤΕ: Αύξηση 52% των προγραμματισμένων θέσεων εξωτερικού για Κεφαλονιά!

Αναθεώρηση ΣΕΤΕ του αρχικού στόχου των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων πανελλαδικά. Σε ότι αφορά την Κεφαλονιά, από τα στοιχεία της επικαιροποιημένης μελέτης του ΣΕΤΕ, δείχνουν μια αύξηση 52% των προγραμματισμένων θέσεων από το εξωτερικό!

Παρά το μπαράζ των αρνητικών δημοσιευμάτων μερίδας τοπικών ΜΜΕ, για ακόμη μια φορά έρχονται τα γεγονότα και ανεξάρτητες μελέτες να τους διαψεύδουν κατηγορηματικά, καταδεικνύοντας ότι το μόνο που δεν τους απασχολεί είναι η Κεφαλονιά, αλλά η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων…    

Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014, ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε αναθεώρηση του αρχικού στόχου των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων στα 19 εκατ. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence. Πιο συγκεκριμένα για την Κεφαλονιά τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση των προγραμματισμένων θέσεων από το εξωτερικό της τάξης του 52%!

afikseis-touriston-2014-a

Η μελέτη καταγράφει για το 2014 σημαντική αύξηση προγραμματιζόμενων πτήσεων και θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Αν και η τελική υλοποίηση πτήσεων που θα εκτελεσθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και η πληρότητα των θέσεων θα δημιουργήσει διαφοροποιήσεις από τα αρχικά στοιχεία της ΕΑΣΠ, οι αντίστοιχες συγκρίσεις προγραμματισμού και υλοποίησης του 2013 σε σχέση με το 2014 οδηγούν στα θετικά ως άνω συμπεράσματα.

Από την ίδια μελέτη, προκύπτει, επίσης, η μεταβολή του μίγματος εισερχόμενων πτήσεων με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές – 49% τσάρτερ). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι εξελίσσονται στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.

Στη μελέτη, επίσης, αποτυπώνονται:
–          Το top 20 των χωρών-πηγών
–          Το top 20 των αεροδρομίων εξωτερικού
–          Το ρίσκο της Ρωσικής και Ουκρανικής αγοράς για το 2014

afikseis-touriston-2014-b

Ξεκινώντας την τουριστική σεζόν, ο ΣΕΤΕ ενισχύει την προστιθέμενη αξία και συμβολή του στον ελληνικό τουρισμό με την εγκατάσταση και χρήση μηχανισμών ανάλυσης στοιχείων και προβλέψεων. Η μελέτη που συνέταξε το SETE intelligence είναι το πρώτο δείγμα μελετών με σκοπό την ποιοτικότερη και πληρέστερη στατιστική αποτύπωση του ελληνικού τουρισμού.

Τα βασικά στοιχεία της μελέτης...

Διαβάστε -όπως από τα τέλη Απριλίου είχαμε γράψει- τι είχε δηλώσει και η Αερολιμενάρχης Δούνα Μαρία, που επιβεβαιώνουν και την παραπάνω μελέτη του ΣΕΤΕ.

Πηγή: sete.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις