Η Βουλευτής βασική εισηγήτρια του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη

 Η βουλευτής του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ήταν από το ΣΥΡΙΖΑ η βασική εισηγήτρια για το Σχέδιο Νόμου «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες Διατάξεις» που ξεκίνησε να συζητιέται σήμερα στη Βουλή και ειδικότερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής έθεσε το θέμα της ενημέρωσης για τις ενέργειες που έχουν αναλάβει ή προτίθεται να αναλάβουν τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την αποκατάσταση της κοινωνικής ζωής και οικονομίας της ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης μετά τους πρόσφατους σεισμούς. Παρότι η βουλευτής είχε υποβάλλει αίτημα από τις 20 Μαρτίου προς τους προέδρους της Βουλής και Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ώστε να ενημερώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, αυτό δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.
Τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αττικής και Θεσσαλονίκης ή καλύτερα απορρυθμιστικά σχέδια έρχονται στην πράξη και μάλιστα εσπευσμένα και χωρίς διαβούλευση, να άρουν τους όποιους περιορισμούς και προστασία των φυσικών, κοινωνικών πολιτιστικών πόρων παρείχε το προηγούμενο. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένα είτε στις γενικές μνημονιακές πολιτικές είτε και φωτογραφικά στις επιμέρους «επιθυμίες» μεγάλων ή μικρότερων επενδυτικών συμφερόντων.
Εμείς προτάσσουμε την αναγκαιότητα διατύπωσης ενός κοινωνικά δίκαιου και περιβαλλοντικά βιώσιμου ρεαλιστικού αναπτυξιακού σχεδίου, που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζει την οικονομική και κοινωνική κρίση στο πλαίσιο μιας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αθήνα 29.5.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις