Δημοπρατούνται λιμάνι Ληξουρίου και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι δημοπρατήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς, έτσι στις 3 Ιουνίου το Υπουργείο Υποδομών δημοπρατεί έργο 3,7 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Ληξουρίου και στο αγκυροβόλιο στα Λεγατάτα.

Αμέσως μετά στις 8 Ιουλίου ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου «Αντιμετώπιση βλαβών στο Οδικό Δίκτυο Νήσου Κεφαλονιάς με αποκατάσταση κατά θέσεις οδοστρωμάτων, επιχωμάτων και τεχνικών έργων». Λόγω του επείγοντος του έργο πρέπει να ολοκληρωθεί σε 7 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δεν υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα τα έργα θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Άνοιξη.

Το κόστος υπολογίστηκε σε 7.317.073 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντιμετώπιση των βλαβών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς του 2014 σε διάσπαρτες συγκεκριμένες θέσεις των οδικών αξόνων της Νήσου Κεφαλληνίας και πρέπει να αποκατασταθούν. Οι βλάβες εντοπίζονται στα οδοστρώματα, στα επιχώματα και στους τοίχους αντιστήριξης.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας κατασκευής των έργων για την αντιμετώπιση των βλαβών αυτών, περιλαμβάνεται η εκτέλεση των παρακάτω:
(1) Εργασίες χωματουργικών, γεωπλέγματα, έργα ασφάλισης προσωρινά και μόνιμα, σήμανση, οδοστρωσία, ασφαλτικά,
(2) Τοίχοι αντιστήριξης, οπλισμένα επιχώματα, αποκατάσταση βλαβών λιθόκτιστων τοίχων,
(3) Έργα αποχέτευσης,
(4) Παραλλαγές δικτύων ΟΚΩ.

Πηγή: ypodomes.com
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις