Υψηλός ο βαθμός ετοιμότητας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας (βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μία εξαιρετική άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Το σενάριο της άσκησης με την ονομασία Διά Πυρός 2014 προέβλεπε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος στην περιοχή Καταβόθρες, η οποία με την βοήθεια των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή ξέφυγε ακολουθώντας πορεία νοτιοδυτική πέρασε από το Μνημείο των Ιταλών, την περιοχή του Ασυρμάτου και έφτασε μέχρι την περιοχή του Αγίου Αθανάσιου, με κίνδυνο να φτάσει στα σπίτια της πόλης του Αργοστολίου. Αλλά με την έγκυρη και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κανείς δεν κινδύνεψε. Όλα αυτά φυσικά ήταν μέρος του σεναρίου και δεν έγιναν στην πραγματικότητα.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, 21 άντρες, για την κατάσβεση κλήθηκαν και οχήματα από την Σάμη και το Ληξούρι, καθώς επίσης και τα δύο πετζετέλ που βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας και η άρτια εκπαίδευση των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Η άσκηση διενεργήθηκε υπό τις εντολές του Αναπληρωτή Διοικητή και Αντιπυραργού Βασίλειου Σολδάτου, σε συντονισμό με τον νυν αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Σπύρο Ματιάτο, την Διευθύντρια της Δασικής Υπηρεσίας κα Λύτρα και την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κα Λουκέρη.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις