Ευγενία Αρσένη: “Κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜ. ΑΡ., Ευγενία Αρσένη, σήμερα το πρωϊ στο ξενοδοχείο Μουϊκης παρουσία της κα Αράβου-Παπαδάτου Σοφίας, του κ. Κώστα Παπαδάτου και της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου, κα Αντωνέλου.

Η κα Αράβου στην εισαγωγή της έκανε μία σύντομη αναφορά στον πολύ ενδιαφέρον και πλούσιο βιογραφικό της, με κλασσικές σπουδές πάνω στην θεατρολογία, σκηνοθεσία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Βοστόνη με ειδικότητα την όπερα αλλά και κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη.

Άρχισε την σκηνοθετική της καριέρα με πολλές διακρίσεις, διετέλεσε υπεύθυνη συντονισμού της πειραματικής Λυρικής Σκηνής από το 2004-2011, με πολύ σημαντικές συνεργασίες, ενώ σήμερα εργάζεται σαν σύμβουλος δραματολογίου στην Contemporary Opera της Νέας Υόρκης.

Η ίδια, η κα Αρσένη, αναφέρθηκε στον τόπο καταγωγής της που είναι η Κεφαλονιά, και την συγκίνηση που ένοιωσε όπως ομολόγησε, από την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, η επίσκεψή της συνέπεσε με τον χαμό της Άννας Πολλάτου, με τα συναισθήματα να είναι ανάμικτα, από τη μία μεριά αισθάνθηκε θλίψη και από την άλλη όργη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οργή για αυτά που δεν έχουν γίνει και κοστίζουν ζωές. Στη συνέχεια εξέφρασε τους φόβους της και τις αγωνίες που έχει για το αύριο της χώρας, το αύριο όλων μας, και γενικά για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Εξέφρασε την αγανάκτηση και την ντροπή που αισθάνεται για τα την άνοδο των φασιστικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα αναφέροντας: “Ντρέπομαι που είμαι πολίτης σε μία χώρα με τόσο υψηλά ποσοστά φασιστικών ομάδων και ντρέπομαι που είμαι πολίτης ενός κόσμου με τέτοια άνοδο φασιστικών φαινομένων”.

“Ακούω όλα αυτά που λένε για πλεόνασμα και ευμάρεια και νοιώθω ότι κάποιος υποτιμά τη νοημοσύνη μας”, είπε η κα Αρσένη. Τόνισε ότι δεν μιλάει εκ του ασφαλούς καθώς επένδυσε στις σπουδές της οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή της, με πικρία ανέφερε ότι γυρίζοντας στην Ελλάδα ένοιωσε ότι όλα αυτά που έχει κάνει απαξιώνονται.

Έμφαση έδωσε στο θέμα του Πολιτισμού, ένα μείζον θέμα, που λανθασμένα θεωρούμε ότι αφορά μόνο αυτούς που ασχολούνται με την τέχνη. Ο Πολιτισμός αφορά όμως όλους μας, ο Πολιτισμός είναι Παιδεία, είναι κοινωνική ευαισθησία. Η κα Αρσένη μίλησε για την πίστη που έχει στην Ευρώπη και στο πως μπορεί να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. “Αυτό θα συμβεί όμως μόνο μέσα από προοδευτικές επιλογές, και συμπλήρωσε η κα Αρσένη, “οι Ευρωεκλογές δεν είναι εκλογές αντιπαράθεσης, σημασία έχει όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα πιο ουσιαστικό κόσμο”.

Ακούστε όλη την συνέντευξη Τύπου της κας Ευγενίας Αρσένη

S S S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις