«Ανάσα» στους Κτηνοτρόφους η αναστολή δόσεων Δανείων

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι, με ανάσα για τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς πτηνο – κτηνοτρόφους και επαγγελματίες ισοδυναμεί η υπ’ αριθμ. 2/38310/0025 Aπόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη δυνατότητα να ανασταλούν οι καταβολές των δόσεων τους μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες αφορούν σε δάνεια που έχουν λάβει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Ειδικότερα, τα δάνεια που δύναται να ρυθμιστούν αναφέρονται σε 4.700 πτηνο-κτηνοτρόφους, 2.450 σεισμόπληκτους και 375 ιδιωτικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης καθώς και 150 αγροτικές επιχειρήσεις πανελλαδικά.
Κωδικοποιημένα, παρέχεται η ευχέρεια αναστολής καταβολής των χρεολυσίων των οφειλόμενων δόσεων της περιόδου από 31.12.2013 έως 31.12.2014, με μόνη υποχρέωση την καταβολή του συνόλου των τόκων που θα προκύψουν για το χρονικό διάστημα της αναστολής. Τα χρεολύσια των δόσεων, των οποίων η καταβολή αναστέλλεται, προσαυξάνουν αντίστοιχα και αποπληρώνονται μαζί με τις αμέσως επόμενες δόσεις του δανείου, μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής, χωρίς επιμήκυνση της συνολικής διάρκειας του δανείου. Οι συμβατικοί τόκοι των δόσεων που αναστέλλονται, καταβάλλονται από τους δανειολήπτες κατά το μέρος που τους βαρύνει, ενώ οι επιπλέον τόκοι που θα προκύψουν, λόγω της ως άνω αναστολής, βαρύνουν εξολοκλήρου τους δανειολήπτες.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης τονίζει ότι βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη ρύθμιση είναι η υποβολή Αίτησης στις Τράπεζες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31 Ιουλίου 2014. Μετά από έλεγχο οι Τράπεζες εγκρίνουν ή απορρίπτουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων. Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής των σχετικών συμβάσεων ορίζεται η 30η Νοέμβριου 2014.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις