Γιορτάστηκε και φέτος η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος η Επέτειος για την Ένωση των Επτανήσων παρά το βαρύ και νωπό ακόμα πένθος που πλανάται για τον άδικο και πρόωρο χαμό της συμπατριώτισσάς μας και Ολυμπιονίκη, Άννα Πολλάτου, πάνω από την Κεφαλονιά.

Το πρωϊ τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα, ενώ μετά εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του Γενικού Βαλλιάνειου Λυκείου Κεραμειών κ. Χριστόφορο Χριστοφοράτο. Αμέσως μετά οι επίσημοι και οι σημαιοφόροι των σχολείων μετέβησαν στο Μνημείο των Ριζοσπαστών όπου έγινε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των νεκρών και η κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Την κυβέρνησης εκροπώπησαν ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος, ενώ από τη μεριά των επισήμων στην παρέλαση παραβρέθηκαν η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής Αφροδίτη θεοπεφτάτου που όπως πάντα προτίμησε να παρακαλουθήσει την παρέλαση ανάμεσα στον κόσμο και όχι επάνω στην εξέδρα με τους επισήμους, μαζί της ήταν και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝ.Α.Σ.Α, Στέλιος Ματαράγκας, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ο πρωην υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ  Βαγγέλης Λουκέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης και η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ, Ευγενία Αρσένη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κ. Χριστόφορος Χουρμούζης, μέλος των Εθνικιστών και πρώην επικεφαλής της του τοπικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, άρχισε να φωνάζε προς τους επισήμους, “δεν ντρέπεστε οι αγωνιστές να είναι στην φυλακή και εσείς να γιορτάζετε”. Τα πράγματα όμως δεν ξέφυγαν καθώς αστυνομικοί με πολιτικά απομάκρυναν διακριτικά τον κ. Χουρμούζη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων, την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική Αργοστολίου, Διονύσιος Λαυράγκας,  μετά τα Δημοτικά, το ρυθμό κράτησε η Φιλαρμονική Κεφαλονιάς για τα υπόλοιπα σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, Αργοστολίου, τα Ειδικά Σχολεία Περατάτων και Φαρακλάτων. Δυναμικό παρών στην παρέλαση έδωσαν όπως πάντα οι φοιτητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και το Λύκειο Ελληνίδων.

Το τμήμα του ΝΟΚΙ παρέλασε με πανώ στη μνήμη της Άννας Πολάτου, με την φράση “Άννα καλό ταξίδι, σ’ ευχαριστούμε”, ενώ τα τμήματα του ΝΟΑ παρέλασαν φορώντας μαύρα περιβραχιώνια.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις