Ντάννυ Γιακουμάτος: “Θέλω η Κεφαλονιά να είναι στη θέση που της αξίζει, δηλαδή στην κορυφή”

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961 έχω καταγωγή από τα Χαλιωτάτα Επαρχίας Σάμης, από όπου κατάγετε η μητέρα μου εκεί που περνούσα όλα τα καλοκαίρια μου μέχρι την εφηβεία.
Πτυχιούχος της Σχολής ΠΕΤΡΑ στο τμήμα στελέχους επιχειρήσεων και πτυχιούχος της σχολής ΑΚΤΟ Τμήμα φωτογραφίας.
Σε ηλικία 18 ετών διοργάνωνα συναυλίες με Rock Συγκροτήματα της εποχής όπως, Παύλος Σιδηρόπουλος, Σπυριδούλα, Αγάπανθος, Βαβούρα μπάντ Αποκάλυψης κ.ά.

Τις αρχές της δεκαετίας του 80 σε ηλικία 20 ετών μετανάστευσα στην Σουηδία. Παράλληλα με την δουλεία φοιτούσα στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Σουηδικά και Διοίκηση επιχειρήσεων. Μιλώ απταίστως Σουηδικά και Αγγλικά και επαρκώς τα Νορβηγικά. Είμαι κάτοχος και της Σουηδικής υπηκοότητας από το 1984. Έχω εργαστεί στην Σουηδία, μεταξύ άλλων στην ASSAB και την FOLKSAM για λογαριασμό της cooperative and trade union organizations in Sweden (Kooperativa Forbundet,KF) στον τομέα καθαριότητας.

Από το 1990 ασχολούμαι με τον τομέα του τουρισμού, σαν τουριστικός πράκτορας στην Κέρκυρα μέχρι το 1997, συνεργαζόμουν με τα Σκανδιναβικά Ταξιδιωτικά γραφεία, VING RESOR, ALWAYS TRAVEL & SAGA.

Εδώ και 12 χρόνια μένω μόνιμα στην Κεφαλονιά, στην Σάμη με την Φιλανδή σύζυγο μου, την κόρη μου Κατερίνα και τον γιο μου Βαλτέρι-Βαγγέλη.
Ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και νυν στο Λύκειο Σάμης για 8 σχεδόν συνεχή έτη. Επίσης διετέλεσα για 2 έτη Γραμματέας στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σάμης «Ο Αιγιαλό».

Δραστηριοποιούμαστε στον τομέα του τουρισμού, έχουμε το συγκρότημα ενοικιαζομένων επαύλεων, Olive Garden Villas, στην Σάμη.
Εδώ και 14 χρόνια έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τις διπλωματικές αποστολές κρατών της Άπω Ανατολής, Ταϊβάν, Ν. Κορέα, Βιετνάμ και Πακιστάν. Με δική μου πρωτοβουλία και την συνεργασία του τότε Δήμου Σάμης έχουν επισκεφθεί την Κεφαλονιά το 2005 και 2007 δύο χορευτικά συγκροτήματα από την Ταϊβάν, τα οποία έδωσαν παράσταση στην Σάμη, το Ληξούρι και το Αργοστόλι. Η προβολή του νησιού μας, της Κεφαλονιάς στην Άπω Ανατολή ήταν θεαματική, τα Βίντεο που γυριστήκαν από τους χορευτές, έπαιζαν στα τοπικά και Δορυφορικά κανάλια για εβδομάδες.

Εδώ και τρία χρόνια με την άριστη συνεργασία του Δήμου Κεφαλονιάς και του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, έχω προσκαλέσει τον Πρέσβη του Βιετνάμ, κ.Vu Vinh, την Πρέσβη της Ταϊβάν, κα Agnes Chan και τον Πρέσβη της Ν. Κορέας κ. Gill Sou Shin και εκκρεμούν μετά τις εκλογές και άλλες αφίξεις Διπλωματών και από ευρωπαϊκές χώρες. Όταν ο κ. Παρίσης μου έκανε την πρόταση πριν από εβδομάδες να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, μετά από ώριμη σκέψη του απάντησα θετικά, γιατί θεωρώ ότι έτσι θα μπορέσω να βοηθήσω και ουσιαστικά στην προσπάθεια που καταβάλει τα τρία τελευταία χρόνια και ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε στενότερα και να προωθήσουμε τα Κεφαλλονίτικα προϊόντα όπως π.χ. Κρασί, τυριά και λάδι στην Ασιατική αγορά στον τομέα του τουρισμού, αλλά και στις προτάσεις για επενδύσεις στο νησί μας από Ασιατικές εταιρίες, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη ευημερία και θέσεις εργασίας στο νησί μας.

Τα τελευταία 12 χρόνια παρακολουθώ τα γινόμενα στη Κεφαλονιά σαν θεατής. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να σηκωθώ από τον καναπέ για να μπορέσω και εγώ με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω να συμβάλω στην ανάπτυξη την ευημερία και την εξύψωση της ιερής αυτής γης της Κεφαλονιάς, των γονιών μου και των παππούδων μου, την γη που διάλεξα μετά την περιήγηση μου ανά την υφήλιο να επενδύσω και να ζήσω, στον τόπο που πάντα κουβάλαγα μαζί μέσα μου και με υπερηφάνεια έλεγα όπου και εάν ευρισκόμουν ότι είμαι από την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνυποψήφιους μου από όλους τους συνδυασμούς καλή Επιτυχία και καλό αγώνα.
Ελπίζω ο κόσμος να ψηφίσει αξιοκρατικά και με σύνεση, αυτούς που νομίζουν και είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να προσφέρουν και να φέρουν το νησί μας, την Κεφαλονιάς μας, εκεί που της αξίζει, δηλαδή στην ΚΟΡΥΦΗ.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ –ΝΤΑΝΝΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις