Γιώργος Τσιλιμιδός: “Ζητάμε να δημιουργήσουμε μία Περιφέρεια δυνατή στην Ευρώπη”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωϊ ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό Μεγάλο Ιόνιο και επικεφαλής της Άντζελα Γκερέκου, Γιώργος Τσιλιμιδός.

Ο κ. Τσιλιμιδός έκανε μία σύντομη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Περιφέρειά μας, όπως τον Καλλικράτη που ερημώνει τα χωριά, την μικρή απορροφητικότητα σε Ευρωπαϊκά και Κοινοτικά κονδύλια, ενώ υπάρχει ένα ασαφές, όπως το χαρακτήρισε, αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς βασικούς άξονες. Μίλησε για την στασιμότητα που υπάρχει στον τουρισμό με μία πολύ μικρή αύξηση χωρίς να αποφέρει κέρδη στην κάθε περιοχή.

Αναφέρθηκε στην συνέχεια ο κ. Τσιλιμιδός στο γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, όπως είναι ο πολιτισμός μας, ο φυσικός πλούτος των νησιών μας και πολλά άλλα που δεν αναδεικνύονται όπως θα έπρεπε.

Αμέσως μετά ανέλυσε τις προτεραιότητες πάνω στις οποίες θα στηριχθεί και θα ρίξει το βάρος της η παράταξη της κας Γκερέκου, εάν εκλεγεί, για να αναβαθμίσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  όπως ο τουρισμός που αποτελεί την κύρια οικονομική δράση της Περιφέρειας, και πρέπει να έχει ταυτότητα δηλαδή να γίνεται στοχευμένα.

Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται τόνωση με ειδική έμφαση στην ποιότητα και σε σύζευξη με τον τουρισμό, έτσι ώστε οι τουρίστες να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή μας κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, όπως είναι το κρασί και το λάδι. Ένα μεγάλο θέμα είναι η προσπελασιμότητα των νησιών μας που φθήνει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή διασύνδεση των νησιών. Πρέπει να σχεδιαστούν γέφυρες οδικές και να ενισχυθούν οι θαλάσσιες μεταφορές με τη δημιουργία υδατοδρομίων για την φιλοξενία υδροπλάνων.

Μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στον Πολιτισμό ώστε να αποτελέσει πόλο επισκεψιμότητας, με τη οργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, όπως ετήσιο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού, με την ανάδειξη του Θρησκευτικού και του μνημειακού πλούτου που διαθέτουμε, ένα πολύ σημαντικό σημείο που έθιξε ο κ. Τσιλιμιδός ήταν οι ανάγκη που προκύπτει από την επικαιρότητα δηλαδή διάφορες δράσεις που να ενισχύουν της μονάδες υγείας και πρόνοιας αλλά και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο περιβάλλον και στον φυσικό πλούτο που διαθέτουν τα νησιά μας, ο οποίος πρέπει να αναδειχθεί σωστά πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος που μπορεί να επιτευχθεί με την ανακύκλωση και την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, πάντα σε συνάρτηση με τον φυσικό μας πλούτο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσιλιμιδός αναφέρθηκε και σε σχέδιο ανάπτυξης που διαθέτει η παράταξή του που περιλαμβάνει και την αναβάθμιση της Παλλικής με την βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και την ανάδειξη του πολιτισμού. Κλείνοντας ο κ. Τσιλιμιδός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Παναγής Κοψαχείλης, ο κ. Δημήτρης Σπανός, ο κ. Κώστας Φραντζής, η κα Μίνα Γαβριελάτου και η κα Πένυ Μουρελάτου.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη τύπου

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις