Μάκης Φόρτες: “Το ζήτημα της προσωπικής αξιοπρέπειας έχει εξελιχτεί στο μείζον αυτών των εκλογών”

Ο Γεράσιμος Φόρτες είναι ένας άνθρωπος αγαπητός και γνωστός στην τοπική κοινωνία, τόσο από τις τρεις πολύ πετυχημένες θητείες που είχε σαν Δήμαρχος Αργοστολίου, όσο και από την πλούσια και σημαντική δράση του στην Περιφέρεια, σαν Περιφερειακός Σύμβουλος, όπου μαζί με τον Γιώργο Καλούδη, έδωσαν μάχη για να πετύχουν τα αυτονόητα μερικές φορές που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

Μετά από ώριμη σκέψη και παρότρυνση από ανθρώπους που πιστεύουν στις ικανότητές του και γνωρίζουν την αγάπη του και την αγωνία του για το καλό της Κεφαλονιάς, του έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν για να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί ξανά με τα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας. Το όνομά του πριν την δημιουργία του συνδυασμού της “Ενωμένη Τετράπολη”, ακουγόταν σαν φαβορί για τη θέση του επικεφαλής, θέση που παραχώρησε στον σύντροφο και συναγωνιστή από τα παλιά Αλέκο Καλαφάτη, σαν έναν άνθρωπο με μεγαλύτερη τριβή στον πολιτικό χώρο, μία ηγετική μορφή θα λέγαμε για την μικρή μας κοινωνία, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε στο παραμικρό την αξία και την αποτελεσματικότητα, που είναι συνυφασμένα με το πρόσωπο του Γεράσιμου Φόρτε.

Τον συναντήσαμε λοιπόν στο σπίτι του στα Κομποθεκράτα καθήσαμε στην βεράντα με την υπέροχη θέα, όπου μας παραχώρησε μία μικρή συνέντευξη πάνω στις εξελίξεις καθώς οι εκλογές είναι πλέον μία ανάσα μακριά και όλοι περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα της κάλπης.

-Πως βλέπετε την μέχρι τώρα πορεία της Ενωμένης Τετράπολης;
Ξεκινήσαμε τελευταίοι (στα τέλη Μαρτίου) και τερματίζουμε πρώτοι !

-Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε για τις προσεχείς εκλογές;
Νικηφόρα για το συνδυασμό μας !
Ταυτόχρονα ο κόσμος κάθε ημέρα που περνάει δυσανασχετεί ολοένα και πιο εκδηλωτικά (με αποκορύφωμα πιστεύω στην κάλπη της Κυριακής με την ψήφο του) με τα πρωτοφανή εκφυλιστικά φαινόμενα που έχουν εμφανιστεί και που είναι πλέον κοινό μυστικό.
Το ζήτημα της προσωπικής αξιοπρέπειας έχει εξελιχτεί στο μείζον αυτών των εκλογών.
Ο Κεφαλονίτης εξάλλου, στη συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι ικανοποιημένος από τη ζωή που ζει σήμερα στην Κεφαλονιά και γνωρίζοντας τους υπεύθυνους θα ψηφίσει ανάλογα στις 18/25 Μαΐου.

-Σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις ο συνδυασμός του Αλέκου Καλαφάτη στον οποίο συμμετέχετε, βγαίνει δεύτερος, ποια είναι η γνώμη σας;
Απ’ότι ξέρω καμία δημοσκόπηση από τις γνωστές και έγκυρες δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως.
Μία που γνωρίζω και έχω δει βγάζει πρώτο τον Αλέκο Καλαφάτη.
Επί πλέον οι δημοσκοπήσεις κάποιων ηλεκτρονικών σελίδων που έχω υπόψη μου, όλες (εκτός από μία…) βγάζουν πρώτο τον Καλαφάτη.
Το βέβαιο πάντως είναι όσο πηγαίνουμε προς την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο Καλαφάτης εμφανίζεται μακράν ο πρώτος στην πραγματική δημοσκόπηση της κάλπης.

Πως φαντάζεστε ή ονειρεύεστε την Κεφαλονιά σε δέκα χρόνια από σήμερα;
Εξαρτάται από το ποιος θα αναδειχτεί Δήμαρχος στις 18/25 Μαΐου για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Αυτή η εκλογή θα σημαδέψει την πορεία της Κεφαλονιάς για πολλές – πολλές πενταετίες και όχι μόνο την επόμενη και μεθεπόμενη.
Στις 18/25 Μαΐου ή συνεχίζουμε τον δρόμο της αναπτυξιακής απαξίωσης με τραγικές για το μέλλον της Κεφαλονιάς συνέπειες ή ξεκινάμε μια αντίστροφη και νέα δυναμική πορεία.
Ποια είναι εν τέλει η εγγυημένη λύση για την Κεφαλονιά του μέλλοντος μας ;
Χάσαμε τους πόρους του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, αν χάσουμε και αυτούς του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 θα είμαστε άξιοι της τύχης μας στην έσχατη θέση όπως σήμερα. Με ρωτάτε «πως φαντάζομαι ή ονειρεύομαι την Κεφαλονιά σε δέκα χρόνια από σήμερα» και μία μελέτη, δεν έχει προετοιμαστεί για να γίνει τα επόμενα χρόνια.
Το δικαίωμα στη φαντασία και στο όνειρο για την Κεφαλονιά του μέλλοντος μας βρίσκεται στο χέρι – στην κυριολεξία στο χέρι – των ψηφοφόρων τις δύο επόμενες Κυριακές.
Και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18/25 Μαΐου θα δικαιώσει τους πολλούς, τους περισσότερους, συμπολίτες που πιστεύουν πως η εγγυημένη λύση για την Κεφαλονιά που ονειρευόμαστε είναι η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ» και ο Αλέκος Καλαφάτης !!!

-Τι βλέπετε για την Περιφέρεια; Ποιοι είναι οι συνδυασμοί που θα περάσουν τη δεύτερη Κυριακή και αν θα κάνατε μία πρόβλεψη ποιον ή ποια βλέπατε να κερδίζει τελικά;
Εκτιμώ ότι μεταξύ πέντε υποψηφίων: Θόδωρου Γουλή, Θόδωρου Γαλιατσάτου, Γιώργου Καλούδη, Σπύρου Σπύρου και Άντζελας Γκερέκου, θα κριθεί πρώτα απ’όλα και με πολύ χαμηλά ποσοστά μεταξύ 15% και 20% το ζευγάρι για την 2η Κυριακή.
Εκτιμώ ότι τα κάτω νησιά (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα) θα κρίνουν με λίγες ψήφους το ποιοι θα αναμετρηθούν στις 25 Μαΐου.
Από κει και πέρα και όποιο και να είναι το ζευγάρι της δεύτερης Κυριακής, όλα είναι ανοιχτά.
Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση θα είναι πολύ σκληρή και θα κριθεί «για μια χούφτα ψήφους» και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις