Μήνυμα για τις εκλογές του συγγραφέα Σπυρίδωνος Γερ. Λυκούδη

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΥΚΟΥΔΗ

Συμπατριώτες μου, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας, για να σας επικοινωνήσω τις σκέψεις μου, για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε μπροστά στην κάλπη.
spiroslykoudisΗ ψήφος από των αρχαιοτάτων χρόνων στην Ελλάδα, την κοιτίδα της πολιτικής και της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών στα τοπικά δρώμενα, υπήρξε πάντοτε ιερή, σεβαστή και επιβεβλημένη.
Στην σημερινή οικονομική και πολιτική συγκυρία, η σκέψη μας δεν πρέπει να είναι στο να δώσουμε ψήφο εκδικήσεως και τιμωρίας ή να απαξιώσουμε την εκλογική διαδικασία και να μην προσέλθουμε στην κάλπη.
Είναι αδήριτη ανάγκη να προσέλθουμε στην κάλπη, για να πραγματοποιήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα να εκλέξουμε για την Κεφαλλονιά μας, αυτούς που πρέπει να διοικήσουνε τον Δήμο της Κεφαλλονιάς και την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κεφαλλονίτισσες και Κεφαλλονίτες, μπροστά στην κάλπη ο νους μας πρέπει να είναι προσανατολισμένος έτσι, ώστε να δούμε πρώτα τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουμε τους τοπικούς “άρχοντες” και μετά να δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουνε τα κριτήρια αυτά και συνεπώς θα μπορέσουνε εφαρμόζοντας τα, να διοικήσουνε την Κεφαλλονιά μας με τον καλύτερο τρόπο.
Τα κριτήρια που πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι σύμβουλοι και τοπικοί “άρχοντες”, πρέπει να είναι η ειλικρινής αγάπη για τον τόπο, η ύπαρξη οράματος για το πώς θα διοικήσουνε τον τόπο και η ικανότητα τους να εφαρμόσουνε τα οράματα και τους σωστούς σχεδιασμούς, που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος μας και το παρελθόν τους να είναι διαυγές, κρυστάλλινο, αδαμάντινο.
Πρέπει να έχουνε αποδείξει οι παλαιότεροι με το έργο τους, ότι πληρούνε τις παραπάνω προϋποθέσεις και οι νέοι με την συμπεριφορά τους στην κοινωνία και με το κοινωνικό τους και το πολιτιστικό τους έργο, ότι μπορούνε να είναι οι εκλεκτοί της προτίμησης μας.
Συμπατριώτες μου, με ηρεμία, με ψυχραιμία, χωρίς πάθη και με ορθολογική αξιολόγηση, ας προσέλθουμε στις κάλπες για να εκλέξουμε εκτιμώντας σωστά, τους αρίστους.
Αυτούς που θα κρίνουμε ότι θα αναγεννήσουνε την πολιτιστική αναγκαιότητα της Κεφαλλονιάς, αυτούς που θα αναθερμάνουνε την οικονομική δραστηριότητα στον τόπο μας, αυτούς που θα μπορέσουνε να κάνουνε ξανά το νησί μας δυνατό και ξακουστό, όπως την εποχή του Οδυσσέα και των Ριζοσπαστών.
Η Ιστορική, η πολιτική και η πολιτιστική κληρονομιά μας είναι μεγάλη και βαριά, ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να την σηκώσουμε στην πλάτη μας και ότι είμαστε οι άξιοι συνεχιστές του παρελθόντος και οι οδηγητές του μέλλοντος, ψηφίζοντας τους άξιους, τους ικανούς, τους άφθαρτους και τους αληθινούς πατριώτες.
Η Κεφαλλονιά μας δεν έχει ανάγκη από μεγάλα λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, έχει ανάγκη από πραγματικό αναπτυξιακό έργο.
Είθε το βράδυ των εκλογών με την βοήθεια όλων μας, η Κεφαλλονιά μας να ευτυχίσει, γιατί θα έχει αποκτήσει τους άριστους αιρετούς της άρχοντες .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις