Αποκατάστασης Ζημιών δημοσίων κτιρίων και υποδομών

Πριν λίγες ημέρες ήλθε στην Ελλάδα ο κύριος JOHAN HAHN (Αυστριακός) o οποίος είναι ο επίτροπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Ζήτησα λοιπόν από τον κύριο Πάνο Καρβούνη, τον αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, να μας ενημερώσει ο κύριος ΗΑΗΝ ποια είναι η απόφαση του ταμείου αλληλεγγύης σχετικά με την παροχή βοήθεια προς την Κεφαλονιά. Η Απάντησή του ήταν η εξής: Καμία βοήθεια δεν πρόκειται να δοθεί προς τους σεισμοπαθείς ιδιώτες της Κεφαλονιάς γιατί δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ταμείου. Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με το νέο καταστατικό του ταμείου που σύντομα αλλάζει, θα προσπαθήσει, ώστε το νέο καταστατικό να έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το ταμείο η αποκατάστασης των δημόσιων κτιρίων και υποδομών. (Με το ισχύον καταστατικό δεν προβλέπεται καμία αποζημίωσης, γιατί το ύψος των ζημιών είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας μας)
Η αποζημίωσης θα είναι σύμφωνα με το αίτημα της χώρας μας που είναι εκατόν σαράντα επτά εκατομμύρια ευρώ. (€147.000.000ευρώ) Πιστεύω λοιπόν ότι το Ληξουράκι μπορεί να γίνει μικρό Παρισάκι!

Παύλος Παπαδάτος
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις