Κώστας Διακάτος: “Θέλω να βάλω ένα λιθαράκι ώστε η καθημερινότητα του Κεφαλονίτη να γίνει καλύτερη”

Ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα στο συνδυασμό της Ισχυρής Κεφαλονιάς είναι και ο Κώστας Διακάτος, γνωστός στην τοπική κοινωνία από τη θητεία του στην Δημοτική Αστυνομία, ενώ για ένα διάστημα είχε την θέση του Προϊσταμένου.

Τον γνωρίσαμε καλύτερα από το αγωνιστικό παρών στις διεκδικήσεις και στην προσπάθεια που κατέβαλε σαν Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα στον κλάδο. Αυτή τη φορά θα δώσει τη μάχη στις Δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Αλέξανδρου Παρίση και της Ισχυρής Κεφαλονιάς.

Τον συναντήσαμε στο Αργοστόλι όπου δέχτηκε να μας πει δύο λόγια για την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία.

-Σε γνωρίσαμε από την θητεία σου στην Δημοτική Αστυνομία και όλοι θυμόμαστε τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Θα περίμενε κανείς να στηρίξεις μία  αριστερή παράταξη στις εκλογές.

Η υποψηφιότητα μου με το Συνδυασμό “Ισχυρή Κεφαλονιά” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Παρίση, δεν έχει καμία σχέση με τη θητεία και πορεία μου στη Δημοτική Αστυνομία. Κατά το χρονικό διάστημα των 25 πλέον ετών που ήμουν δημοτικός υπάλληλος (στην Δημοτική Αστυνομία) διετέλεσα δύο φορές μετά από εκλογικές διαδικασίες πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Η προσπάθειά μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν να είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και διεκδικήσεων των εργαζομένων ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου που ανήκω. Πιστεύω ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν πλευρά (Αριστερά, Δεξιά, Πάνω ή Κάτω) και είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και οι αγώνες για διεκδικήσεις είναι αποκλειστικότητα των αριστερών χώρων. Θεωρώ δε ότι ο οποιοσδήποτε σε όποιο μετερίζι εκλεγμένος πρέπει να λειτουργεί προς το συμφέρον του λαού της κοινωνίας και του τόπου. Επέλεξα να είμαι στο πλευρό του Αλέξανδρου Παρίση διότι μου έδωσε την ευκαιρία και εφόσον ο κόσμος ανταποκριθεί να βάλω κάποιο λιθαράκι στον τόπο μας για να γίνει η καθημερινότητα του Αργοστολιώτη, του Κεφαλονίτη και του επισκέπτη ευκολότερη και καλύτερη. Σαν στόχο έχω το τοπικό συμβούλιο του Αργοστολίου να αναβαθμιστεί και να έχει βασικό ρόλο και λόγο όπως και λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

-Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Αλέξανδρο Παρίση στο ψηφοδέλτιο του οποίου συμμετέχεις;

Ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι ένα άτομο πετυχημένο, έντιμο, με ακέραιο χαρακτήρα, με απεριόριστες δυνατότητες και ικανότητες τις οποίες έχει διαθέσει και διαθέτει από αγάπη στην Κεφαλονιά και θέλει να προσφέρει για το λαό της και να πάει μπροστά. Πιστεύει στην ικανότητα και την εμπειρία, δίνει βήμα και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να μπολιαστούν και να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί πιστεύει σε νέες ιδέες και νέα μυαλά.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις