Σπύρος Σπύρου: “Υπηρετώ την κοινωνία με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα”

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου για την πορεία της χώρας αλλά και της περιφέρειας, κατά την προεκλογική του ομιλία χθες το βράδυ έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας περιστοιχισμένος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλου της Νέας Ιόνιος Πολίτεια.

Το κλίμα ήταν αρκετά θετικό ενώ την ομιλία παρακολούθησαν πολλοί υποστηριχτές αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της Κεφαλονιάς, όπως ο τέως υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Λουκέρης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος και  ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. Ο κ. Σπύρου έκανε μία εκτενή αναφορά στα έργα που συνεχίστηκαν όταν ανέλαβε αυτός την Περιφέρεια και έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και για τα έργα που έχουν ξεκινήσει και αφορούν όλα τα νησιά της Περιφέρεια, αλλά για την Κεφαλονιά ειδικότερα, όπως το Λιμάνι του Πισαετού, η Γέφυρα Ντε Μποσέτ, το καταφύγιο του Αίνου, η ασφαλτόστρωση και διαπλάτυνση όπου χρειαζόταν του οδικού δικτύου,  ο Χάρακας, ένα έργο πνοής για την περιοχή με την μελέτη να έχει συνταχτεί πριν τρία χρόνια και με το σεισμό να δυσκολεύει την πορεία του έργου, αλλά παρά ταύτα συνεχίζεται κανονικότατα, τα χρήματα που έχει δώσει για την οδοποϊα Παλλικής, και πολλά άλλα έργα υποδομής που θα βοηθήσουν σημαντικά την καθημερινότητα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, να συνεχίσουμε ένα έργο το οποίο ενστεριστήκαμε, το οποίο κάνουμε, το οποίο βλέπετε και το βλέπετε παντού. Βλέπετε το ενδιαφέρον που είχαμε και κατά τη διάρκεια των καταστρεπτικών σεισμών. Κάναμε μία ουσιαστική και μεγάλη προσπάθεια, είμαστε κοντά στους σεισμόπληκτούς και είμαστε από την μεριά των σεισμοπλήκτων. Διεκδικήσαμε για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη μας αυτά που μας ανήκουν. Πρέπει να διατηρήσουμε την Περιφέρεια, μία νησιωτική περιφέρεια με τα ίδια στοιχεία πολιτισμού και ανάπτυξης που πρέπει να διεκδικούμε, θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή όλοι μαζί οι Επτανησίοι να προχωρήσουμε ενωμένοι”. Και συέχισε ο κ. Κουρής: “Προχωρήσαμε με ισονομία και ισοτιμία όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ ότι αυτήν αξιοκρατία θα την συνεχίσουμε και θα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο νυν Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου ο οποίος έκανε μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού  Νέα Ιονίος Πολιτεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπως κάθε Περιφέρεια λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διοικητικό, και λιγότερο προσωπικό με λιγότερους πόρους και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η Περιφέρειά μας δεν είναι μιά μικρή περιφέρεια και απλά μιά πύλη προς τηςν Ευρώπη, αλλά αποτελεί τον ισχυρό πόλο που ενισχύει το όλον της χώρας μας. Άρα αυτή είναι η αξία της και κάποιοι ανιστόριτοι που κατα καιρούς λένε για διάσπαση της περιφέρειας, αυτά είναι μυθεύματα, γιατί ο λαός δεν το θέλει”.

Και συνέχισε ο κ. Σπύρου: “Στον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων έγιναν πάρα πολλά βήματα και εξασφαλίστηκαν πόροι. Θέλησα η συζήτησή μας να γίνει σε ανοιχτό χώρο, γιατί είμαστε καθαροί και υπηρετούμε την κοινωνία και τόσα χρόνια πολιτεύομαι με ειλικρίνεια, με εντιμότητα, με αποτελεσματικότητα, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια και πάντοτε το γραφείο του Περιφερειάρχη ήταν ανοιχτό, όπως και του Αντιπεριφερειάρχη”.

 

Ακούστε όλη την προεκλογική ομιλία του κ. Σπύρου

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις