Γιώργος Κύρτσος: “Έχουμε φτάσει στο τέλος της ύφεσης, η ανάκαμψη είναι ορατή”

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιώργος Κύρτσος μίλησε χθες το απόγευμα σε συγκέντρωση στο εστιατόριο Αίνος στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Λουκέρη και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Οργανωτικού, Λάμπρο Ζωγράφο.
Τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο Γιώργο Κύρτσο προλόγισε ο κ. Λουκέρης τονίζοντας μεταξύ άλλων αφού έκανε αναφορά στο βιογραφικό του κ. Κύρτσου: «Ο Γιώργος Κύρτσος, από το 1982 ασχολείται με το θέμα της ΕΟΚ άρα αξίζει να τον στείλουμε στην Ευρωβουλή όχι για την παράταξη αλλά για την πατρίδας μας. Θα είναι μία ισχυρή-δυνατή φωνή. Από το 1982 ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, εργάστηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το 1991 κάτι που δεν το ξέρετε πολλοί, ήταν άτυπος σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού της παράταξής μας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τόσα λίγα για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο με τόσο μεστό, ουσιαστικό, πραγματικά έντιμο λόγο».
Και συμπλήρωσε κλείνοντας ο κ. Λουκέρης: «Κοντά μας είναι και ο κ. Ζωγράφος, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την Κεφαλονιά και τον έχουμε πάντα στο πλευρό μας, αισθάνομαι υπερήφανος που γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο». Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ μίλησε με πάθος για τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι από κοινού για την Ελλάδα, καθώς οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι μας θεωρούσαν μελλοθάνατους, κατάφερε ο πρωθυπουργός με την αποφασιστικότητά του, την επιμονή του, την εργατικότητά του, να μας βγάλει από το τούνελ. Δεν πρέπει να πάμε χαλαρά για ψήφο, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να δώσουμε τον αγώνα. Σιγά σιγά η Ελλάδα παίρνει προς τα εμπρός. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις θυσίες του λαού να πάνε χαμένες».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ζωγράφος ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και τον κ. Λουκέρη για τα καλά του λόγια, αμέσως μετά ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία ο κ. Κύρτσος κάνοντας μία αναδρομή στο ξεκίνημά του και την πορεία έως εδώ, κάνοντας αναφορά στην αισιοδοξία του.
Ο κ. Κύρτσος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να επηρεάσει την Ευρωπαϊκή πολιτική σε μία κατεύθυνση που θα εξυπηρετεί τα καλά ευνοούμενα εθνικά μας συμφέροντα. Έχουμε αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας που ταλαιπωρείται λόγω της ουσιαστικής χρεοκοπίας και των μνημονίων. Αλλά τώρα πάμε πολύ καλύτερα λόγω των προσπαθειών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αποτέλεσμα συνεχώς να αναβαθμίζεται η εικόνα της χώρας και πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες αυτές».
Έκανε δριμύ κριτική ενάντια στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχει λύσεις, αλλά επενδύει στη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η βελτίωση της κατάσταση όπως ανέφερε ο κ. Κύρτσος είναι ορατή για τους αναλυτές, καθώς φτάνουμε στο τέλος της ύφεσης, που σημαίνει ότι θα επηρεαστεί η ψυχολογία του κόσμου θετικά, ενώ θα είναι ορατή η ανάκαμψη σε ένα με δύο μήνες την βοήθεια του τουρισμού. Προβλέται μία τριετία ανάπτυξης που θα σημαίνει την σταδιακή πτώση της ανεργίας. Πρέπει όπως ανέφερε ότι να δώσουμε μάχη για να επιτευχθεί αυτή η ανάπτυξη. Δήλωσε αρκετά αισιόδοξος, καθώς με την υπογραφή Σαμαρά υπάρχουν συγκεκριμένες επιτυχίες, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και κυρίως η αναγνωρίση από τους πιστωτές ότι υπάρχει πλεόνασμα. Έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για τη νέα ρύθμιση του χρέους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου που παραβρέθηκε στην ομιλία του κ. Κύρτσου δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Ο λόγος ο πολιτικός του κ. Κύρτσου είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και αφήνει μία αύρα πραγματικά αισιοδοξίας”.

Ακούστε όλη την ομιλία

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις