Υπογράφηκε η σύμβαση για τη Β’ Φάση του Γηροκομείου Αργοστολίου-Αλ. Παρίσης: “Νοιώθω υπερήφανος”

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία της θητείας του νυν Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση είναι η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για τη Β Φάση της ολοκλήρωσης του Γηροκομείου, που θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για την πόλη μας.

Ένα σπουδαίο έργο που θα στοιχήσει 10.500.000 ευρώ, για τα οποία είχε κατηγορηθεί η Δημοτική Αρχή ότι θα έπρεπε να τα βάλει από το ταμείο του Δήμου, αλλά χάρη στις σωστές κινήσεις του Δημάρχου, τα χρήματα αυτά θα εξοικονομηθούν αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ, χωρίς ο Δήμος να χρειάζεται να βάλει ούτε ένα ευρώ, άλλη μία απόδειξη της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται από τον κ. Παρίση και την ομάδα του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο ανάδοχος της εταιρείας, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου, Γεράσιμος Αποστολάτος και πολλά από τα στελέχη και τους υποψηφίους της Ισχυρής Κεφαλονιάς, στην υπογραφή το παρών έδωσε και ο σεισμολόγος κ. Λέκκας που βρίσκεται στο νησί μας καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτίρια, σπήλαια και παντός είδους κατασκευές, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια μη καταλληλότητας.

Ο κ. Παρίσης δήλωσε πριν την υπογραφή της σύμβασης: “Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Κεφαλονιά, είναι η Β φάση, του μεγαλύτερου Γηροκομείου που έχουμε, καθώς με αυτή τη φάση θα μπορεί να φιλοξενεί 110 τρόφιμους. Η Α φάση τελείωσε, αλλά τελείωσε με χρήματα από το βαλάντιο των τροφίμων, δηλαδή από το φτωχό βαλάντιο που είχε το Γηροκομείο, τα 2500.000 ευρώ, και τα άλλα 3.000.000 ευρώ, που είχα βγάλει όταν ήμουν βουλευτής και τελείωσε η Α φάση”. Και συμπλήρωσε ο κ. Παρίσης: “Το έργο θα είναι ένα αριστούργιμα για την Κεφαλονιά και νοιώθω υπερήφανος που υπογράφω τη σύμβαση”.

Ας μην ξεχνάμε ότι το Γηροκομείο είχε ξεκινήσει επί Δημαρχειακής θητείας Γιώργου Τσιλιμιδού, με μία μελέτη που δεν προέβλεπαι τις πραγματικές ανάγκες του χώρου, με την Α φάση να δίνει τη δυνατότητα φιλοξενίας σε μόνο 34 από τους 100 τροφίμους που υπάρχουν, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να βρεθούν και άλλα χρήματα για να συνεχιστεί το έργο και να καλύψει όλες τις ανάγκες σε φιλοξενία αλλά και υποδομές.

Ο κ. Παρίσης ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά τη νομιμότητα των συμβάσεων λόγω εκλογών, αναφέροντας ότι έχει την έγκριση του αρμόδιου υπουργού και της Διαχειριστικής Αρχής για να προβεί στις υπογραφές τόσο του Γηροκομείου όσο και άλλων προγραμματικών συμβάσεων, όπως είναι η ύδρευση Παλικής με μήκος 14 χλμ και θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων αλλά και την οδοποιία της Παλικής να είναι στην φάση δημοπράτησης. Όσον αφορά τον δρόμο Αργοστόλι-Ληξούρι το έχει αναλάβει η Περιφέρεια με προϋπολογισμό γύρω στα  20 εκ ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης άσκησε κριτική σε όσους θεωρούν ότι επειδή έχουμε εκλογές σε μία εβδομάδα δεν θεωρούν απαραίτητη τη παρουσία τους στις υπηρεσίες που έχουν τοποθετηθεί, με την Οικονομική Επιτροπή που ήταν να συνεδριάσει χθες για να εγκριθεί 1.000.000 ευρώ που θα δωθεί σε προνοιακά επιδόματα να αναβάλει τη συνεδρίαση για σήμερα λόγω μη απαρτίας. Χαρακτηριστικά ο κ. Παρίσης είπε: “Δεν μπορεί να σταματάνε τα πάντα επειδή είναι εκλογές, ο Δήμος είναι Δήμος και οι εκλογές είναι εκλογές. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται έτσι η κοινωνία”.

Στην υπογραφή της σύμβαση βρέθηκε και ο σύμβουλος του Δημάρχου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Λυκούδης ο οποίος έκανε δηλώσεις αμέσως μετά την υπογραφή συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων: “Αυτό που έγινε σήμερα έχει διαφορά με αυτό που έκαναν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και οι προηγούμενοι διαχειριστές του δημόσιους βίου της Κεφαλονιάς. Τα 6 εκ της Α φάσης δεν θα ολοκλήρωναν ποτέ το Γηροκομείο γιατί προέβλεπαν 30 κλίνες, δεύτερον τα 6 αυτά εκατομμύρια πληρώθηκαν από το υστέρημα του Γηροκομείου και σήμερα δεν έχει το Γηροκομείο να αγοράσει μακαρόνια για τους τρόφιμους. Ο Παρίσης κατάφερε μία δεύτερη φάση με τα διπλάσια χρήματα, με 11 εκ προϋπολογισμό και όλα τα λεφτά από το ΕΣΠΑ. Άρα αυτή είναι μία τρανή απόδειξη ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και προς το συμφέρον του τόπου μας το δημόσιο συμφέρον. Θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινωνία ότι τα τρία μεγάλα έργα που αλλάζουν το ρουν της ιστορίας της Παλικής έχουν ήδη δρομολογηθεί, έχουν μελετηθεί, δημοπρατούνται και σε μέρες από σήμερα θα έχουμε ανάδοχο”.

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις