«Οι αδελφοί Καραβιώτη… Επιμένουν Ελλάδα!!!»

Σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 13:00-15:00, στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης: «Επιμένουμε Ελλάδα», χαρήκαμε για μια ακόμη φορά τους αγαπητούς συμπατριώτες μας αδελφούς Καραβιώτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπομπή εκπροσωπόντας την πολιτιστική κουλτούρα της Κεφαλονιάς μας.

Το πλάνο άνοιξε με την λαϊκή καντάδα του νησιού μας: «Απόψε την κιθάρα μου», από το συγκρότημα των αδελφών Καραβιώτη, που περιελάμβανε το γλυκό ακορντεόν του Γρηγόρη Βλαχούλη και τα μελωδικά μαντολίνα των φίλων τους από την Ζάκυνθο, Γιώργου Σούλη και Σπύρου Κανδιάνου.
Οι φιλόξενοι παρουσιαστές Ρένια Τσιτσιμπίκου και Πέτρος Κουμπλής, υποδέχθηκαν με αγάπη τους κανταδόρους στο στούντιο και συμμετείχαν μαζί τους, τραγουδώντας. Οι αδελφοί Καραβιώτη όπως πάντοτε καλοντυμένοι μαζί με τους συνεργάτες τους, τόνισαν τη σπουδαιότητα της διατήρησης και διάσωσης της καντάδας και υποστήριξαν ότι υπηρετούν το είδος αυτό της παραδοσιακής μουσικής μας με σεβασμό και υπευθυνότητα, διότι αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο και χαρακτηριστικό δείγμα του ιδιαίτερου Κεφαλληνιακού πολιτισμού. Συγχρόνως, οι συμπατριώτες μας παρουσίασαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα τα οποία στο τέλος δώρησαν στους παρουσιαστές. Οι κάμερες συνέλαβαν τα περίφημα τοπικά γλυκά του Σέσουλα (μάντολες, παστοκύδωνο, μαντολάτο), τα υπέροχα Κεφαλονίτικα κρασιά μας με έμφαση την γνωστή ρομπόλα του συνεταιρισμού, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες του Χιόνη και τέλος τυροκομικά προΐόντα της Πυλάρου των αδελφών Σταμούλη (κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, φέτα, μυζήθρα).
Οι συμπατριώτες μας έκλεισαν το πρόγραμμά τους με το περίφημο «Καράβι», το οποίο αφιέρωσαν στην ψυχή της προσφάτως εκλιπούσης συμπατριώτισσάς μας Γερασιμούλας Κ.
Για μια ακόμη φορά τα αγαπημένα αδέλφια, μας ταξίδεψαν στην εποχή της αθάνατης καντάδας προωθώντας τον ιδιαίτερο πολιτισμό μέσα από το ύφος και το ήθος της πατρίδας μας. Μπράβο σας παιδιά! Πάντα τέτοια!!!
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις