Ερώτηση της Βουλευτή για τις καθυστερήσεις των αυτοψιών

Σήμερα, η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου υπέβαλε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών σχετικά με την υπερβολική γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διενέργεια αυτοψιών και καταβολής των ποσών προς τους δικαιούχους της Κεφαλονιάς.
Παράλληλα επισημάνθηκε ότι το πραγματικό κόστος αποκατάστασης των ζημιών είναι μεγαλύτερο από τις εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες τιμές. Το πρόβλημα είναι εντονότερο για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές υποδομές, εν τούτοις δικαιολογούνται δαπάνες έως τα 120 τμ ανεξάρτητα από το είδος και μέγεθος της επιχείρησης. Σημαντικό πρόβλημα επίσης παραμένει οι ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές στον εξοπλισμό και εμπορεύματα.
Ενόψει της τουριστικής περιόδου, πρέπει άμεσα να επιτευχθεί η αποκατάσταση και ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του νησιού και ειδικότερα της χερσονήσου της Παλλικής ώστε να μην πάει χαμένη η τουριστική περίοδος. Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στην άμεση διευθέτηση των αγκυλώσεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αθήνα, 8.5.2014
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις