Δεν έχουν ξεπεραστεί όλα τα προβλήματα τέσσερις μήνες μετά το σεισμό στα σχολεία

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωϊ το Προεδρείο της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, τόσο στο Αργοστόλι όσο και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρόλο που λένε ότι τα σχολεία έχουν επιστρέψει στην εύρυθμη λειτουργία τους αυτό δεν είναι πραγματικότητα καθώς αντιμετωπίζουν πολλές ελλείψεις, όπως δεν υπάρχει κυλικείο για να μπορούν τα παιδιά να πάρουν ένα μπουκαλάκι νερό, ή οι τουαλέτες που δεν έχουν νερό. Το 80% των σχολείων ακόμα δεν έχουν παραληφθεί, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά στην Ιθάκη, με τη νέα πτέρυγα να μην είναι έτοιμη και τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο γραφείο του φύλακα.

Ο κ. Γεωργόπουλος έριξε ευθύνες και στον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή ο οποίος όπως δήλωσε, γνωρίζει την κατάσταση αλλά ρίχνει το μπαλάκι στον Δήμο και ο Δήμος με τη σειρά του στην κυβέρνηση. Τα μέλη της ΕΛΜΕ-ΚΙ φοβούνται ότι τα κοντέινερ θα είναι σε μόνιμη βάση, με τον ΟΣΚ να αναγνωρίζει το πρόβλημα που υπήρχε με τα παλιά κοντέινερ που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ανέδυαν φορμαλδεϋδη. Το κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει πια καθώς τα νέα κοντέινερ είναι φτιαγμένα από μη τοξικά υλικά.

Τα παλιά γραφεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δίπλα στο Νάπιερ, στο χώρο που τώρα στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό, όπου θα χρησιμοποιηθούν σαν εργαστήριο πληροφορικής η μία και η άλλη εργαστήριο φυσικοχημείας και καλλιτεχνικών, με τη στέγη να είναι σε άθλια κατάσταση με τα κεραμίδια να έχουν φύγει σε ορισμένα σημεία και να έχουν δημιουργηθεί τρύπες με κίνδυνο να μπαίνει νερό μέσα στις αίθουσες.

Ο κ. Γεωργόπουλος μίλησε και για το νέο Λύκειο που προωθεί η κυβέρνηση, για την διαθεσιμότητα των συναδέλφων εκπαιδευτικών που παρόλο που είχαν υποσχεθεί ότι θα τους βάλουν σε άλλες θέσεις όπως το ΙΕΚ ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί πουθενά, έκανε αναφορά και στην επικινδυνότητα του ειδικού σχολείου Φαρακλάτων, που έχουν πέσει οι σοβάδες στον εξωτερικό τοίχο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να αθλούνται και να καλλιεργούν τον κήπο τους που αποτελεί σημαντικό μέρος των μαθημάτων.

Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ. Νίκος Γαλιατσάτος ευχαρίστησε όσους δούλεψαν νυχθημερόν για την τοποθέτηση των αιθουσών για να μπορέσουν να γίνουν τα μαθήματα, αλλά τόνισε: “Αμέσως μετά τους σεισμούς είχαμε πει ότι οι λύσεις που θα δοθούν να είναι μόνιμες.  Η καινούργια σχολική χρονιά είναι πολύ κοντά και τον Σεπτέμβρη θα βρεθούμε μπροστά στα ίδια προβλήματα. Δεν μπορεί να γίνει το μάθημα της γυμναστικής γιατί ο πίσω χώρος του σχολείου είναι φτιαγμένος από υλικό που γλιστράει. Σχετικά με τις δωρεές, πήρατε μία αναλυτική κατάσταση για το ποιός έδωσε τι και που τα δώσαμε, εγώ προσωπικά συμμετείχα σε μία επιτροπή η οποία έχει συσταθεί από τρεις διευθυντές του Αργοστολίου και τα λεφτά που έχουμε πάρει είναι 910 ευρώ τα οποία έχουν διατεθεί στο Λύκειο του Ληξουριού “.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σπυράτος, ο εκπαιδευτικός του Εσπερινού κ. Τάσος Καλογηράτος και ο Πρόεδρος του 15μελούς και μαθητής του Εσπερινού κ. Νίκος Καμπίτσης.

 

Ακούστε όλη την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

S S S S S S

 

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις