Οριστικό, επαναλειτουργεί στο ΤΕΙ το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων!

Ψηφίστηκε τελικά από την Βουλή η τροπολογία 149 σελίδων που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που προβλέπει στο άρθρο 13 την επαναλειτουργία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το τμήμα θα μετονομαστεί σε Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες η δυναμικότητα του νέου τμήματος θα είναι  150 ή 175 νέους σπουδαστές κάθε έτος.

tei-ionion-nison-kefalonia
Το Άρθρο 13 της τροπολογίας του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου

Έτσι και επίσημα πλέον το νέο τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας θα επαναλειτουργήσει μπαίνοντας από φέτος στα μηχανογραφικά του Υπουργείου Παιδείας. Η είδηση για προεκλογικούς λόγους μπορεί να «παίξει» σε κάποια τοπικά ΜΜΕ για λόγους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλά αναμφίβολα είναι θετικότερη είδηση των τελευταίων μηνών για το νησί μας.  Απόλυτη δικαίωση του Αλέξανδρου Παρίση που διαβεβαίωνε και δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι τμήμα θα επαναλειτουργήσει, του προέδρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγια που εργάστηκε για την επαναλειτουργία του τμήματος, αν και πολλές φορές χλευάστηκε από τοπικά ΜΜΕ.

Παρά το θάψιμο της είδησης από κάποιους «έγκριτους» των ΜΜΕ, τις κασσάνδρες και τα μικροπολιτικά παιχνίδια τοπικών παραγόντων που έστω και την τελευταία στιγμή πίστευαν στην μη ψήφιση της τροπολογίας, λόγω της έντασης σε άλλο νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών, επενδύοντας το πολιτικό τους μέλλον πάνω στο αρνητικό σενάριο της μη επαναλειτουργίας του τμήματος, η τροπολογία πέρασε από την Βουλή. Αρνητική εντύπωση πάντως προξένησε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μιας και κατά την ψηφοφορία δεν υπερψήφισε τουλάχιστον το άρθρο 13 της τροπολογίας, που αφορούσε την επαναλειτουργία του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας!

Σχετικό απόσπασμα από βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, την επόμενη μέρα της άφιξης του στην Κεφαλονιά από τις Βρυξέλλες:
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις