Αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων του Ωδείου Αγ. Κήρυκα και παραλαβή εξοπλισμού Φιλαρμονικών

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του Ωδείου του Αγ. Κήρυκα, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου.

Σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα, όλοι οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για το έργο αυτό, το οποίο ήταν πάνω από 40 χρόνια εγκαταλελειμμένο σαν ιδέα, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατάφερε να υλοποιήσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Διονύσιος Μυλωνάς δήλωσε ότι «Σταθήκαμε ιδιαίτερα στην αείμνηστη κα Αγγελική Κολυβά, άνθρωπος ιδιαίτερα ανήσυχος και δημιουργικός, η οποία ήταν και η ιδρύτρια, στη δεκαετία του ’70, αυτής της κυψέλης πολιτισμού, που αποτέλεσε και το μοναδικό Ωδείο σε όλο το νησί. Το τόσο πρωτοποριακό έργο λοιπόν για εκείνη την εποχή, αποτελούσε χρέος όλων μας να ανακατασκευαστεί και να γίνει πάλι πηγή έμπνευσης και πολιτισμού για τη Ζάκυνθο. Το Ωδείο του Αγίου Κήρυκα παίρνει σήμερα σάρκα και οστά, ενώ σε επόμενο στάδιο θα προχωρήσει η δημοπράτηση του αύλειου χώρου και η διαμόρφωσή του». Ακόμα ο Περιφερειάρχης κος Σπύρος Σπύρου σημείωσε ότι «η Περιφέρεια στέκεται πάντα αρωγός σε σημαντικά έργα, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν κάθε φορά, με μοναδικό μας γνώμονα την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στόχο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, το οποίο θα αποτελέσει στολίδι μουσικού πολιτισμού για τον Άγιο Κήρυκα. Το έργο ανέρχεται σε προϋπολογισμό ύψους 484.680 €, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Συγχρόνως με τον αγιασμό, έγινε και η παραλαβή σύγχρονου μουσικού εξοπλισμού των φιλαρμονικών του νησιού μας, παρουσία όλων των αρχιμουσικών, οι οποίοι εξέφρασαν τη βαθιά τους ικανοποίηση για την έκβαση αυτής της τόσο σημαντικής για το νησί μας πρωτοβουλίας.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις