Παρουσίαση θέσεων και συνδυασμού της Κίνησης Επτανησίων Πολιτών

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε για επαφές και για να ανακοινώσει τον συνδυασμό του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της Κίνησης Επτανησίων Πολιτών, Αλέκος Δεσύλλας.

Μας παρουσίασε τον νέο υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη με Κίνηση Επτανησίων Πολιτών, Σωτήρη Σούλτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Γεράσιμο Έρτσο ο οποίος αποχώρησε από το συνδυασμό λόγω ανειλλειμένων υποχρεώσεων. Ο κ. Δεσύλλας αναφέρθηκε στην τέραστια εμπειρία που διαθέτει αφού έχει διατελέσει Διευθυντής στον Οργανισμό Λιμένος Κερκύρας, με σπουδαίες γνωριμίες και διασυνδέσεις εντός και εκτός των συνόρων της χώρας.

Ο κ. Δεσύλλας τόνισε ότι είναι έτοιμοι, γιατί αυτό που λείπει από την Περιφέρεια είναι η τεχνογνωσία, το know how και αυτό το διαθέτει, μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει σωστή αξιοποίηση των εθνικών πόρων και των ευρωπαϊκών και κοινοτικών προγραμμάτων. Μίλησε για την ιδέα που έχει όσον αφορά τον τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξή του με την δημιουργία του cruise porting, δηλαδή τα κρουαζιερόπλοια αφού κάνουν το γύρο των νησιών να καταλήγουν πάλι στο Ιόνιο, με διανυχτέρευση σε κάποιο ή κάποια από τα Επτάνησα.

Αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Κίνησης Επτανησίων Πολιτών, στο γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας που θέλουν να συνεργαστούν με την Περιφέρειά μας δεν μπορούν να βρουν κάποιοιν να συνεννοηθούν με αποτέλεσμα να χάνονται πολλά προγράμματα. Τόνισε ότι όλα τα  προγράμματα που έχουν γίνει προεκλογικά καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς γίνονται στα τυφλά, χωρίς κανέναν προγραμματισμό σωστό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εφαρμοστούν.

Σε δύο μήνες η Κίνηση Επτανησίων Πολιτών θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Δεσύλλας χρειαζόμαστε επειγόντος ταχύρυθμη ανάπτυξη, πρέπει να επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ που υπάρχει και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, κλείνοντας ο κ. Δεσύλλας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι: “Αν δεν γίνει κάτι σημαντικό σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει η Περιφέρεια. Έχουμε ανάγκη από έργα υποδομής γενικής και ειδικής”. Για το θέμα αν σκέφτεται να συνεργαστεί με κάποιοιν άλλο συνδυασμό απάντησε ότι: “Προτιμώ να χάσω τις εκλογές παρά να μην μπορώ να κάνω κάτι”.

Ο συνδυασμός της Κίνησης Επτανησίων Πολιτών: Μάκης Συνοδινός, Μάκης Δευτεραίος, Σπύρος Συνοδινός, Τάσος Μηλιαρέσης, Κώτσης Ιωάννης και Μαρία Μοσχονά. Στην Ιθάκη υπήρξε πρόβλημα εύρεσης υποψηφίου αλλά ο κ. Δεσύλλας σκέφτεται να τοποθετήσει δύο δικούς του συμβούλους.

Ακούστε την παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού και τους υποψήφιους

 

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις