Μέσω διαδικτύου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας 1 εκ. ανέργων

Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, οι περίπου 1.000.000 άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι, με Τροπολογία που κατέθεσε, σήμερα, στη Βουλή, ο Yπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες παροχές του Οργανισμού.

Η Τροπολογία προβλέπει τη διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» του Υπουργείου, σύστημα το οποίο επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ, για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού.

Έτσι, δεν απαιτείται, πλέον, η αυτοπρόσωπη παρουσία στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών.

ΠΗΓΗ epoli.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις