Μεγάλη επιτυχία του Σταύρου Σπαθή στο 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ στην Κυλλήνη, στις 25 -27 Απριλίου 2014

Με μεγάλη πλειοψηφία έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου στο 3ο συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη Ηλείας στις 25, 26 & 27 Απριλίου 2014.

Πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα τα οποία έθεσε ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου
«Η ΚΡΑΝΗ» είναι τα εξής:
1- Οικονομική ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων του νησιού μας διότι όλες έχουν υποστεί τον μαρασμό , την απραξία και τις συνέπειες του Εγκέλαδου στην ήδη δοκιμασμένη τοπική οικονομία μας.
2- Κρατική επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών επαγγελματιών και εργαζομένων τους για δυο χρόνια.
3- Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
4- Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στο επίπεδο των νησιών του Αιγαίου.
5- Πραγματικό πάγωμα όλων των τραπεζικών δανείων για δυο χρόνια χωρίς κεφαλαιοποιήσεις τόκων , τρεχουσών δόσεων και επιπρόσθετων επιτοκίων .
6- Μείωση κατά 50% του φορολογικού συντελεστή για τα οικονομικά έτη 2014,2015 &2016 χωρίς προκαταβολή.
7- Απαλλαγή από την πληρωμή ανταποδοτικών τελών για δυο χρόνια.
8- Παράταση για ένα χρόνο όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
9- Κατάργηση όλων των προστίμων και τόκων υπερημερίας από τα ασφαλιστικά ταμεία -εφορία -τράπεζες , καθώς και η επιστροφή αυτών.
10- Συνεργασία μεταξύ ΤΕΜΠΕ και τραπεζών για την δημιουργία άτοκων δανείων μέχρι 300.000 ευρώ και με διάρκεια 72 δόσεων.

Τα αιτήματα του συλλόγου μας (που έγιναν δεκτά με μεγάλη αποδοχή από τους συμμετέχοντες του συνεδρίου θα επιδοθούν με ψήφισμα από την συνομοσπονδία στον πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία.
Στο 3ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ συμμετείχαν 220 αντιπρόσωποι από όλες τις Ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας. Η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ ήταν καταστατική, δεδομένου ότι ψήφισε για το νέο Καταστατικό της Συνομοσπονδίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων ήταν η μετονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η πρόβλεψη για την ύπαρξη συνεργαζόμενων μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η αντοχή της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. «Καλούμε την Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την διάσωση και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Το Δελτίο τύπου ΕΣΕΕ
Πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Απριλίου 2014 το 3ο Συνέδριο και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ με εντυπωσιακή συμμετοχή 220 αντιπροσώπων από όλες τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας. Η φετινή Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ ήταν και καταστατική, δεδομένου ότι ψήφισε και το νέο Καταστατικό της Συνομοσπονδίας.
Αντιπρόσωποι του Ελληνικού Εμπορίου από όλη την επικράτεια και από όλους τους κλάδους συζήτησαν, προβληματίστηκαν, κατάθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με τα οξυμένα προβλήματα της αγοράς και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις και αναζήτησαν προτάσεις για λύσεις. Επιπλέον, αναπτύχθηκε σοβαρός προβληματισμός σχετικά με την στρατηγική της οργάνωσης τα επόμενα χρόνια. Άπαντες οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την ανάγκη αναδιάρθρωσης, αναβάθμισης και επέκτασης της συλλογικότητας της ΕΣΕΕ, για να προσαρμοστεί στο νέο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βασικές καταστατικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σώμα των αντιπροσώπων ήταν: (1) η μετονομασία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και (2) η πρόβλεψη για την ύπαρξη Συνεργαζόμενων Μελών που θα συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου στις διαδικασίες της νέας ΕΣΕΕ.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ για το 2014 προχώρησε στην έγκριση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΣΕΕ) πραγματοποιούμενη στις 26 και 27 Απριλίου 2014 στην Κυλλήνη της Ηλείας, με εντυπωσιακή συμμετοχή 220 αντιπροσώπων από το σύνολο της επικράτειας, ασχολήθηκε εκτεταμένα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η κοινωνία γενικότερα εν μέσω της κρίσης, της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας και αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:
• Η αντοχή της Μμε εμπορικής επιχείρησης έχει φθάσει στα όρια της. Καλούμε την Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό, καλόπιστο, εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την διάσωση και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
• Η Συνέλευση καλεί τον εμπορικό κόσμο να υποστηρίξει όλους τους εμπόρους που κατέρχονται ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
• Στηρίζουμε τα Επιμελητήρια, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν ενεργά την μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, ως Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
• Ζητούμε την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων της Κεφαλονιάς, που έχουν υποστεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε το νησί και κινδυνεύουν να αναστείλουν τις εργασίες τους.
• Να παραμείνει η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον τόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια πραγματοποιείται, στην αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος 
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος

Η γραμματέας

ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις