Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης έδωσε η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στα τοπικά ΜΜΕ για να ενημερώσει σχετικά με τις κινήσεις που έχει κάνει πάνω σε καίρια ζητήματα.

Συγκεκριμένα η κα Θεοπεφτάτου αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, “δεν έχει νόημα, καθώς δεν στηρίζεται σε δίκαιο φορολογικό σύστημα”, στη συνέχεια μίλησε για το πολυσυζητημένο πολυνομοσχέσιο που καταθέτηκε πρόσφατα στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος, μην δίνοντας την ευκαιρία ουσιαστικά για να το μελετήσουν οι βουλευτές, αλλά κυρίως στάθηκε σε τοπικά ζητήματα που μας αφορούν και συγκεκριμένα για την έλλειψη σχεδίου ανασυγκρότησης της Παλλικής από την Κυβέρνηση δύο μήνες μετά τις συνέπειες του σεισμού. Έγινε εκτενή αναφορά στην μη τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού Παιδείας όσο αφορά το ΤΕΙ με τη Σχολή Δημοσίων Σχέσεων να μην έχει προστεθεί στο μηχανογραφικό για την εισαγωγή νέων φοιτητών, με αποτέλεσμα το τμήμα να οδηγείται σταδιακά σε κλείσιμο.

Η κα Θεοπεφτάτου έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την μη καταβολή αποζημίωσης των επαγγελματιών που δεν μεν έχουν πληγεί οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις αλλά έχουν υποστεί δε ανεπανόρθωτες ζημιές στα προϊόντα και στον επαγγελματικό εξόπλισμό τους. Για το σχολείο που ακόμα λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια και για την ξαφνική προεκλογική, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, την κατασκευή του Β Λυκείου στον Περιφερειακό.

Αναφέρθηκε στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις που έχει κάνει σε σημαντικά ζητήματα, για την επίσκεψη Μέρκελ που έγινε για δικούς της επικοινωνιακούς λόγους και την υποθέση Μπαλτάκου, που το δεξί χέρι του πρωθυπουργού φαίνεται να συνομιλεί με τον Κασιδιάρη, πράγμα το οποίο δηλώνει όπως είπε η κα Βουλευτής, την ύπαρξη σχέσης μεταξύ Κυβέρνησης και Χρυσής Αυγής, με την κα Θεοπεφτάτου να τονίζει: “Η ύπαρξη ενός ακροδεξιού παρακράτους μέσα στο Μαξίμου, υπό τις ευλογίες Σαμαρά, αποτελεί πραγματικότητα”.

Σε ερώτηση για θέμα του ΤΕΙ η κα Θεοπεφτάτου απάντησε ότι: “Εκτός από ερώτηση στη Βουλή, αναζήτησα και τον υφυπουργό κ. Τζουλέκα και όταν με είδε μου λέει, έρχομαι, και ακόμα τον περιμένω”.

Για το θέμα των συγκοινωνιών και συγκεκριμένα για το κενό που υπάρχει στην γραμμή Πάτρα-Σάμη, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί ένα από τα βασικότερα λιμάνια του νησιού μας με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία,  η κα Θεοπεφτάτου απάντησε: “Είχαμε καταθέσει την ερώτηση κυρίως για την Ιθάκη, γιατί πραγματικά έχει πρόβλημα η Ιθάκη,  εγώ υποψιάζομαι ότι τώρα θα αρχίσουν να στριμώχνωνται οι αιτήσεις στο ΣΑΣ, το πρόβλημα είναι το χειμώνα. Είναι ελεύθερη να κάνουν ότι θέλουν, έχουν εγκριθεί αυτά. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πριν προχωρήσω στα τοπικά θέματα και κυριώτερα στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευράς μου στα θέματα της αποκατάστασης των πληγέντων συμπολιτών μας από τους σεισμούς, θα ήθελα να αναφερθώ στις γενικώτερες πολιτικές εξελίξεις.

Πρωτογενές Πλεόνασμα
Τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν νόημα αν στηρίζονται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και σε αναπτυξιακές πολιτικές, όχι στην υπερφορολόγηση των «συνήθων υπόπτων», τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, την πώληση κάθε ίχνους δημόσιας περιουσίας και τη συσσώρευση κοινωνικών ερειπίων. Το πρωτογενές πλεόνασμα δε λύνει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους που αυξήθηκε το 2013 σε 175% του ΑΕΠ.

Πώληση του ΑΔΜΗΕ

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, πωλείται το 66% σε ιδιώτη επενδυτή και το υπόλοιπο 34% μένει στο Ελληνικό δημόσιο, για να περάσει, ωστόσο, απευθείας στο ΤΑΙΠΕΔ για ¨αξιοποίηση¨.
Βγάζουν στο σφυρί με απλά λόγια:
– Τη ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας.
– Τη Στρατηγική Εθνική Υποδομή, που αποτελεί Θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας.
– Τη Στρατηγική Εθνική Υποδομή, που είναι καθοριστική για την οικονομική και παραγωγική της ανάπτυξη, που εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε παραγωγικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα και επιδρά στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας, που χτίστηκε πριν από 60 χρόνια από τον ελληνικό λαό, για να διασφαλίζει την ηλεκτροδότησή του, όρος για την κοινωνική του ευημερία και τη συμμετοχή του στα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού.

Δεν είναι ένα θέμα απλώς τεχνικό, επένδυση ή όχι, απελευθέρωση, ανταγωνισμός. Είναι θέμα καθαρά πολιτικό και έχει άμεση σχέση με την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια. Παράλληλα, η δέσμευση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ «δεν υπαγορεύεται ούτε από την ευρωπαϊκή ούτε από την εθνική μας νομοθεσία.

Πολυνομοσχέδιο Σαββατοκύριακο 28-29-30/3/2014
Συνεπής η Κυβέρνηση στην απαξίωση των Κοινοβουλευτικών θεσμών και στη διαδικασία του κατεπείγοντος, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Παρασκευής 28/3, συζητήθηκε το Σάββατο στην αρμόδια Επιτροπή και ψηφίστηκε την Κυριακή τα μεσάνυχτα χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Ένα νομοσχέδιο 127 σελίδων, αν υπολογίσουμε τις σχετικές εκθέσεις και τροποποιητικές διατάξεις υπερβαίνει τις 300 σελίδες και αφορά σε 872 ρυθμίσεις μέσα σε τρία άρθρα. Διατάξεις που κινούνται στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης, του εργασιακού μεσαίωνα, της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων της δίωξης παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη. Ταυτόχρονα αυτές οι διατάξεις αποτελούν προάγγελο του νέου Μνημονίου, που σχεδιάζουν για μετά τις ευρωεκλογές. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών : Μετά τα δεκάδες δις που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για να κρατήσει στη ζωή τις τράπεζες, εκχωρείται ο έλεγχος των τραπεζών και μαζί ο έλεγχος της οικονομίας, του συνόλου της ιδιωτικής περιουσίας και τελικά ο έλεγχος ολόκληρης της χώρας στα χέρια εγχώριων και ξένων κερδοσκόπων. Παράλληλα ψηφίζονται διατάξεις για απαλλαγή από ποινικές ευθύνες, όσων στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενέχονται σ’ αυτό το έγκλημα.
Φάρμακα – Φαρμακεία : Αν και μειώθηκε η λιανική τιμή του φάρμακου, μειώθηκε και η λεγόμενη τιμή αναφοράς, δηλ. Η τιμή με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να πληρώνει μεγαλύτερη συμμετοχή στις συνταγές συν το 1 €/ανά συνταγή. Επίσης τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ) θεωρούνται απλά καταναλωτικά προϊόντα, μπορούν να δημιουργούνται αλυσίδες φαρμακείων ή να πωλούνται τα φάρμακα στο σούπερ μάρκετ.
Διαθεσιμότητες : Στο νομό μας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά τους δημοτικούς υπάλληλους οι οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων, ενώ σχεδιάζεται συνεχές σύστημα απολύσεων.
Κτηνοτρόφοι – φρέσκο γάλα : Με την παράταση του χρόνου ζωής του παστεριωμένου γάλακτος (από 5 σε 7 ημέρες) ουσιαστικά διευκολύνονται οι βιομηχανίες να εισάγουν γάλα και να το πωλούν σαν φρέσκο, ενώ θα μπορούν να πιέζουν τους παραγωγούς για χαμηλότερες τιμές.

Υπόθεση Μπαλτάκου
Χωρίς να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα του βίντεο, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου συνομιλεί με τους ναζί, με μεγάλη οικειότητα και σε σχετική ερώτηση δηλώνει με θράσος «Γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;»
Η εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού συνιστά μείζον πολιτικό θέμα. Οι συνομιλίες Μπαλτάκου- Κασιδιάρη αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής στο ανώτερο επίπεδο. Η ύπαρξη ενός ακροδεξιού παρακράτους μέσα στο Μαξίμου, υπό τις ευλογίες Σαμαρά, αποτελεί πραγματικότητα.

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα
Για επικοινωνιακούς λόγους δικούς της και προεκλογικούς του προστατευόμενού της. Ούτε κουβέντα για μείωση του χρέους ούτε κουβέντα για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις ούτε κουβέντα για να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας.

Οι πανηγυρισμοί για έξοδο στις αγορές απευθύνονται μόνο στους έλληνες ως ψηφοφόρους, μιας και η Ελλάδα παραμένει μια χώρα χωρίς παραγωγική εξειδίκευση, έχοντας χάσει το ¼ της παραγωγικής της δύναμης και ζώντας σε ρυθμούς ανεξέλεγκτης ανεργίας και ωφελεί ξένα ριψοκίνδυνα επενδυτικά κεφάλαια. Στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν απάντηση σε όλα τα ψέματα και τους πανηγυρισμούς με ένα ηχηρό μήνυμα – απάντηση σ’ αυτές τις πολιτικές που προσβάλλουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Τοπικά ζητήματα
Ευνόητο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινοβουλευτικού μου έργου του τελευταίου χρονικού διαστήματος είχε αντικείμενο τις παρεμβάσεις μου για την άρση των δυσμενών επιπτώσεων στους πληγέντες συμπολίτες μας από τους τελευταίους σεισμούς. Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμη είναι ένα γενικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης του νομού και ιδιαίτερα της Παλλικής.
Στις κρίσιμες ώρες πρέπει κανείς να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να μην προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο για να αποκομίσει ιδία οφέλη. Μέσα σε αυτό το μήκος κύματος έγιναν οι πρώτες αντιδράσεις μας σε σχέση με τους σεισμούς, οι οποίες έτυχαν της αναγνώρισης και αρκετών συναδέλφων από άλλα κόμματα στη Βουλή. Ωστόσο, έχοντας αποστασιοποιηθεί από τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις που είχαμε για αρκετές εβδομάδες, οφείλουμε τώρα να δούμε την πραγματικότητα και να την κρίνουμε όπως ακριβώς είναι. Και η πραγματικότητα είναι ότι, ενώ είχαμε μία «παρέλαση» από Υπουργούς και αξιωματούχους του κράτους καθώς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, η συντριπτική πλειοψηφία των εξαγγελιών που έγιναν έχουν μείνει στα χαρτιά και τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει συμβεί.
Η κυβέρνηση άδραξε την «ευκαιρία» των σεισμών για να δείξει ένα υποτιθέμενο κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς όμως αντίκρυσμα.
Δυστυχώς υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και μας συμπεριφέρονται σα να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο Υπουργός Παιδείας αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μας είχαν εξαγγείλει την επαναφορά του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ ΙΝ στο μηχανογραφικό για το σχολικό έτος 2014-2015. Αυτή η δέσμευση όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά ο Υπουργός δε θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που του υπέβαλα στη Βουλή, αν και ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές της κυβέρνησης που μας επισκέφτηκαν είχαν βεβαιώσει ότι θα παρακαμφθεί η γραφειοκρατία προς όφελος των σεισμοπαθών… Υπάρχει σχολείο που ακόμα και σήμερα λειτουργεί σε απογευματινή βάρδια, ενώ δε διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα κανένα έργο πέρα από τη κατασκευή του Β Λυκείου, το οποίο περιμέναμε για χρόνια και βρέθηκε ω του θαύματος να ξεκινάει λίγες εβδομάδες πριν τις περιφερειακές εκλογές. Ταυτόχρονα, τα προνήπια έχουν αποκλειστεί μιας και δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευσή τους, ενώ τα νήπια απορροφήθηκαν από τα νηπιαγωγεία.
Η αποζημίωση των επαγγελματιών, που δεν έχει πληγεί η κτιριακή τους υποδομή, αλλά έχουν καταστραφεί από τις ζημιές στον εξοπλισμό και τα εμπορεύματα, δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί, αφού ούτε θεσμικά προβλέπεται.
Επίσης δεν έχει ρυθμιστεί το σοβαρό πρόβλημα των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου. Αφού είχαν κατασκευαστεί με κρατική μελέτη και επίβλεψη, θα πρέπει να δοθεί αρωγή 100%, όπως επίσης και στα πληγέντα δημόσια κτίρια.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρακολουθώ την εξέλιξη της πρότασής μου για τη σύσταση και λειτουργία ενός Σεισμολογικού Κέντρου Έρευνας και Μελέτης. Είμαστε η πιο σεισμογενής περιοχή της Ευρώπης και οφείλουμε να μετατρέψουμε αυτό το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, φέρνοντας τη γνώση μέσω της παρατήρησης στη σχετική επιστήμη.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ
• Κεντρική Εισηγήτρια από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας»
• Ομιλήτρια στο Νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου
• Ομιλήτρια στο Νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικού Σώματος κλπ.» αρμοδιότητας Υπ. Δημ. Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για τη βουλευτική τροπολογία Ν. Σηφουνάκη για τους νησιωτικούς Δήμους
• Ομιλήτρια στο Νομοσχέδιο «Κύρωση συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί διεθνών οδικών μεταφορών», ενημέρωση της Βουλής για τους σεισμούς στο νομό μας

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
6/6/14/10/2013 Για τα ασφαλιστικά προβλήματα των αυτοαπασχο-λούμενων εμπόρων και επαγγελματιών και την κατάρρευση του ΟΑΕΕ
5/5/11/10/2013 Προμελετημένη και μεθοδευμένη η δυσλειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) με στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
16/16 15/01/2014 Σχέδιο καταπολέμησης της Ανεργίας των Νέων και το Πρόγραμμα Εγγυήσεων Απασχόλησης
22/22/24/02/2014 Σχετικά με το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
3400/01/11/2013 Η μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος και της επιστροφής εισφορών στους ξενοδοχοϋπαλ-λήλους δημιουργεί προβλήματα στους δικαιούχους και τις οικογένειές τους
2992/22/10/2013 Συρρίκνωση του προσωπικού και το νέο Οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτ
2997/22/10/2013 Ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Ιθάκη
2418/07/10/2013 Αλλαγές στο θεσμικό και χωροταξικό των νησιωτικών δήμων.
6243/13/02/2014 Άμεση αποκατάσταση σχολικών υποδομών και ενί-σχυση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης
6148/11/02/2014 Άμεσες ενέργειες προστασίας σεισμόπληκτων μνημείων και σύσταση γραφείου πολιτισμού με έδρα το Ληξούρι Κεφαλονιάς
6130/10/02/2014 Εξαίρεση από την διαθεσιμότητα του συνόλου των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων στο Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης
700/5659/23/01/2014 Εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα αστικά κέντρα.
4646 06/12/2013 Διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης /Τοπογραφικές / Κτηματογραφικές εργασίες Ν. Αττικής / Μελέτη 4 (1997 ΣΕΟ 6800001)
4197/25/11/2013 Λειτουργία του ΕΠΑΛ Αργοστολίου
3578/07/11/2013 Έστω και τώρα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χρει-άζεται να παραμείνει αυτοτελής δημόσια τράπεζα, συνεχίζοντας να διαδραματίζει το ρόλο του
3460/05/11/2013 Ο Υπουργός Παιδείας με δημιουργική λογιστική κατασκευάζει τους 1349 πλεονάζοντες διοικητικούς υπαλλήλους
917/7539/07/04/2014 Εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ
7531/04/04/2014 Ένταξη στα μηχανογραφικά των πανελλαδι-κών το νέο τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
7147 19/03/2014 Καταστροφική για την ελληνική μελισσοκομία η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία απέρριψε τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι
6947/13/03/2014 Αναστολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης
6849/10/03/2014 Αντιμετώπιση άμεσων αναγκών Δήμου Κεφαλο-νιάς
6762/06/03/2014 Άμεση ενίσχυση πληγέντων για την αντικατάσταση οικοσκευής στις περιπτώσεις Β΄κατοικίας
6417/19/02/2014 Πορεία εγκεκριμένων για συγχρηματοδότηση έργων Ελληνικών Ταχυδρομείων

ΑΝΑΦΟΡΕΣ
2732 18/02/2014 Αναφορά της Κινηττής Μονάδας Ψυχιατρικής Υποστήριξης – Απατείται η ενίσχυση και στελέχωση της εν λόγω Μονάδας, προκειμένου οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες.
2826 25/02/2014 Αναφορά των επαγγελματιών για την αποκατάσταση της ομαλότητας στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε τοπικό και σε ευρύτερο επίπεδο.

Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων
872/24/03/2014 Αναλυτική κατάθεση εγγράφων στη βάση των οποίων πιστοποιείται η δέσμευση της χώρας από την παρούσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για ένα νέο τρίτο επαχθές Μνημόνιο.

Αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής με θέμα
Σύγκλιση της Επιτροπής και Ενημέρωση από Αρμόδιους Υπουργούς για τις Δράσεις για την Αποκατάσταση της ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ
4/4/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας του Υποτργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» για την επέκταση των δυνατοτήτων δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και σε οικόπεδα που έχουν υλοποιηθεί από την αρμόδια δημόσια αρχή εργασίες ασφαλτόστρωσης ή συντήρησης ή διέλευσης κοινοχρήστων δικτύων – ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
4/4/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σχέδιο νόμου αρμοδιότητας του Υποτργείου περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης κατοικιών και πολυκατοικιών που έγινε με υπαιτιότητα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)
14/2/2014 Τροπολογία-Προσθήκη στο σ/ν, αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί διεθνών οδικών μεταφορών» για την Παράταση ισχύος οικοδομικών αδειών στο νομό Κεφαλληνίας – ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.Κ.Α. – ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΑ
4/4/2014 Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση και εγκατάσταση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών
20/03/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»: Αναγνώριση πραγματικής υπηρεσίας λιμενοφυλάκων
20/03/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»: Διανυκτέρευση του ένστολου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής
20/03/2014 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις»: Σύσταση Ελεγκτηρίου Υγειονομικών Δαπανών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής
03/12/2013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» για Παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
18/10/2013 Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά χορήγησης του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους και εποχικούς πυροσβέστες.
10/10/2013 Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναστολή χρηματόδοτησης κομματος
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
22/11/2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ»

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΘΕΊ ΣΤΟΝ ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΕΤΕΑΝ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΊ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΛΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΌ ΥΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΤΕΑΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΕΣΕΒΕΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ 2ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 2Ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ – ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ – ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ – ΧΩΡΟΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ – ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις