Δημήτρης Καρέλας: “Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι παράπλευρη απώλεια για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την παράταξη της “Ελιά”, Δημήτρης Καρέλας, αρχιτέκτων μηχανικός στο επάγγελμα, αρχίζοντας την προεκλογική του περιοδεία από τα Επτάνησα, με δεύτερη στάση την Κεφαλονιά, από όπου κατάγεται η γιαγιά του.

Ένας νέος άνθρωπος, με θέληση και όραμα,  με βαθιά γνώση πάνω στα ζητήματα της Ευρώπης και το πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν σύνολο ενώ έχει εμπεριστατωμένες απόψεις για το πως μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες του νότου, αποφασισμένος να προσφέρει από την δική του πλευρά, αν εκλεγεί, με φρέσκες ιδέες και μεράκι, με σύνθημά του το “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αλλάζουμε σελίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη”, φιλοδοξεί να δόσει λύσεις μέσα από συνεργασίες προς την σωστή κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, για μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καρέλας στην εναρκτήρια ομιλία του: “Για μας τους Έλληνες είναι απολύτως επωφελές να κοιτάξουμε σε μία Ευρώπη στην οποία να έχει δημιουργηθεί μία προοδευτική πλειοψηφία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το πως θα ασκεί νομισματική πολιτική η Ευρώπη, περνάει μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αν αυτό το Συμβούλιο το έχει διορίσει μία προοδευτική πλειοψηφία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από να το έχει διορίσει μία συντηρητική πλειοψηφία”. Και συνέχισε ο κ. Καρέλας: “Δεν ψηφίζουμε αυτή τη στιγμή κόμματα, κόμματα θα έρθει η ώρα θα ψηφίσουμε και το πρόγραμμά τους όταν θα έχουμε εθνικές εκλογές. Τώρα έχουμε ευρωεκλογές και ψηφίζουμε στον ευρωπαϊκό άξονα τις πολιτικές του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος απέναντι στις πολιτικές τους ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος. Αν σε αυτές τις εκλογές δεν δούμε το διακύβευμα τότε η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας ενδεχομένως να βρεθεί υπό αμφισβήτηση. Και ποια είναι η στρατηγική κατεύθυνση της χώρα, είναι η παραμονή στο ευρώ, είναι η υπερψήφιση της πλατφόρμας του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, εδώ στην Ελλάδα θέλουμε ανάπτυξη και νομίζουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε μόνοι μας, εσωτερικά, δεν είναι τόσο απλό”.

Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Καρέλα για το με ποιους τρόπους θα μπορέσει η παράταξη της “Ελιά” να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τις χώρες του Νότου που στην ουσία “ξεζουμίζωνται” προς όφελος των χωρών της Βόρειας Ευρώπης μας απάντησε: “Είναι η έννοια της αλληλεγγύης, ξέρετε όλη μιλάνε στην Ευρώπη για αλληλεγγύη, αλλά πολύ διαφορετικά αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πολύ διαφορετικά η συμμαχία των ευρωπαίων σοσιαλιστών. Η αλληλεγγύη γιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι στο να μην επιτρέψουν σε κάποια χώρα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία. Δηλαδή να μην διακινδυνέψουν το ευρώ, δηλαδή δημιουργούν κράτη δανειστές και κράτη οφειλέτες. Όσο υπάρχουν κράτη δανειστές και κράτη οφειλέτες η συνοχή διακιβεύεται, ξέρετε είναι πολύ δύσκολο να σου κουνάει το δάχτυλο επειδή του χρωστάς. Μιλούν για αλληλεγγύη και εννοούν δεν σε άφησα να πας σε άτακτη χρεοκοπία. Το αν αυτό δημιούργησε μία ανεργία 27% , για εκείνους είναι μία παράπλευρη απώλεια και αν τους το πεις, η απάντησή τους είναι, μα αντί να πεις και ευχαριστώ γιατί αν σε άφηνα να πας σε άτακτη χρεοκοπία θα είχες 60%, αυτή είναι η άποψή τους”.

Ακούστε όλη την συνέντευξη τύπου του κ. Δημήτρη Καρέλα

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις