Παρουσίαση του συνδυασμού “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”-Σπύρου: “Μετά από 25 χρόνια φέραμε σε επαφή το ΤΕΙ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο”

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του συνδυασμού της “Νέα Ιόνιος Πολιτεία”, παρουσία του Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου και του Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, στο ξενοδοχείο Αίνος.

Γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραβρέθηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση όπου έγινε και η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, με τον κ. Σπύρου να κάνει έναν απολογισμό των τριών χρόνων που πέρασαν και το έργο που έχει τελέσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με γνώμονα  την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των Επτάνησων. Μίλησε για το πολύ σημαντικό έργο του Χάρακα, έργο πνοής για την περιοχή, που λόγω των σεισμών που χτύπησαν το νησί μας πριν δύο μήνες, δεν θα μπορέσει να παραδοθεί στην κυκλοφορία από φέτος όπως είχαν προγραμματίσει.  Για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που έδειξε η Περιφέρεια κατά τη διάρκεια των δύο σεισμών στους κατοίκους της Παλλικής και για τα δύο νέα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στο στάδιο της ανοικοδόμης.

Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε και στο ΤΕΙ και την προσπάθεια που γίνεται για να μην φύγει τελείως από το νησί μας, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα επανέλθει η σχολή αμέσως μετά την έξοδο της Τρόϊκα από την χώρα μας. Ενώ μετά από δικές του προσπάθειες το ΤΕΙ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ήρθαν κοντά μετά από 25 χρόνια. Ο κ. Περιφερειάρχης μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει προσπαθώντας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να αντιμετωίζεται ισότιμα όπως και οι άλλες νησιωτικές περιφέρειες με μείωση του ΦΠΑ και άλλα προνομία που έχουν τα νησιά του Αιγαίου.

Για τις εκλογές ο κ. Σπύρου είπε: “Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, όχι σαν κάποιους που το παίζουν ανεξάρτητοι. Πολλοί κατακρίνουν την συγκυβέρνηση Νεάς Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή η συγκυβέρνηση είναι που κράτησε τον τόπο και δεν διαλύθηκε και πρέπει να το πούμε”.

Παρομοίασε ο κ. Σπύρου τα μνημόνια και την τρόϊκα σαν θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου: “Σαν γιατρός που είμαι ξέρω ότι είναι δυσάρεστο να εφαρμόζεις μιά θεραπεία, αλλά μετά τη θεραπεία ο ασθενής πάει προς το καλύτερο”. Φανερά αισιόδοξος ο κ. Περιφερειάρχης σχολίασε τα γκάλοπ και τα πολύ θετικά μηνύμα που βγάζουν, ενώ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, τι λένε συγκεκριμένα τα γκάλοπ απάντησε, ότι, “είμαστε πρώτοι στην περιφέρεια”.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Κουρής ο οποίος τόνισε: “Καταφέραμε μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια να ενώσουμε τις τέσσερεις νομαρχίες με πολλά προβλήματα και συγκροτήσαμε μία άλλη περιφέρεια. Το πρώτο έργο που κάναμε ήταν να ενώσουμε την περιφέρεια. Διαχειριστήκαμε την οικονομική κρίση, με χρηματοδότηση το 2011 9 εκατομμύρια, το 2012 690.000 και το 2013 με μηδένχρηματοδότηση. Κι όμως τα έργα γίνονται.”  Και συνέχισε ο κ. Κουρής: “Διαχειριστήκαμε το μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε την περιφέρεια με τον κόσμο να μην έχει καθόλου εμπιστοσύνη στις δημόσιες υπηρεσίες, και στους υπαλλήλους. Δεν έχουμε σκεπάσει και θα σκεπάσουμε ποτέ τίποτα. Διαχειριστήλαμε το θέμα με διαφάνεια και υπευθυνότητα. Κάναμε λάθη και βγήκαμε στον κόσμο τα είπαμε και ζητάμε συγνώμη”.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, Διονύσης Κοκκόσης, ο Αντιδήμαρχος Παναγής Βανδώρος, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Παπαδάτος, η κα Εύα Βολτέρα Ταραζή, ο κ. Σπύρος Βανδώρος, η κα Αθηνά Αυγουστάτου, ο κ. Σάββας Σαββαόγλου, η κα Σοφία Λουκέρη, ο Νομίατρος Γιώργος Κουρής και φυσικά οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Το παρών έδωσαν και ο πρώην νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας, Λούκας Νιφοράτος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος.

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι : Αικατερίνη Αλεξανδρή, Άγγελος Ανδρεάτος, Νεκτάριος Αραβαντινός Σιμωνέτος, Αναστάσιος Βαλλιανάτος, Ιωάννης Γάσπαρης, Τζόγια Γρουζή, Παναγιώτης Γεώργιος Κατσιγιάννης, Παναγής Μαγουλάς, Νικόλαος Μαρκάτος, Κλημεντίνη Μποζά, Ευάγγελος Φιοραβάντες και από την Ιθάκη η κα Πηνελόπη Λυκούδη και η κα Σμαραγδούλα Σαρδελή.

Ακούστε όλη την ομιλία του κ. Περιφερειάρχη και του κ. Αντιπεριφερειάρχη

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις