Υπουργείο Παιδείας: Οι μαθητικοί αγώνες και το δικαίωμα στην απεργία στο απόσπασμα!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον υφυπουργό παιδείας κ. Κεδίκογλου για τις προκλητικές δηλώσεις του και τις απειλές που εκτόξευσε, ότι θα υποστούν πειθαρχικό έλεγχο οι εκπαιδευτικοί που δεν θα προσέλθουν στα δήθεν «μαθήματα αναπλήρωσης» που ανήγγελλε ότι θα γίνουν μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις αποφάσεις για προκήρυξη στάσεων εργασίας από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και τις αποφάσεις γονέων και μαθητών να κινητοποιηθούν και να καταγγείλουν ότι για τα κενά και τις ελλείψεις δε φταίνε οι καταλήψεις και οι απεργίες αλλά η ίδια η κυβερνητική πολιτική.
Η κυβέρνηση δίπλα στην τιμωρία των αγωνιζόμενων μαθητών προσθέτει την τρομοκρατία και την απαγόρευση της απεργίας για τους εκπαιδευτικούς!!!
Αλήθεια τι έχει να πει ο κ. Κεδίκογλου για το γεγονός ότι οι μαθητές του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου (όπως και σε εκατοντάδες άλλα ΕΠΑΛ πανελλαδικά) βρέθηκαν από την αρχή της χρονιάς με απολυμένους τους εκπαιδευτικούς και με χαμένες άπειρες διδακτικές ώρες, ότι προσλήψεις έγιναν μόλις πρόσφατα σε μια σειρά ειδικότητες και ότι υπάρχουν ακόμη σχολεία που δεν έχει διδαχτεί ούτε μία ώρα μάθημα (πχ για τρίτη χρονιά δεν υπάρχει καθηγητής γερμανικών στην Πάστρα)!!!
Ο λαός να κάνει υπόθεσή του την απόκρουση της νέας επίθεσης στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα εκπαιδευτικών και μαθητών. Να γκρεμίσει την πολιτική του «νόμος και τάξη» που είναι άρρηκτα δεμένη με την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ.

Αργοστόλι 22/04/2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις