Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στο Αργοστόλι-Ακολούθησε ρήψη κροτίδων και πυροτεχνημάτων

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Αργοστόλι με την τέλεση της αναστάσιμης λειτουργίας χοροσταντούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Σπυρίδων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στην εκκλησία για να γιορτάσει την χαρμόσυνη είδηση της Αναστάσεως του Κυρίου και να παραλάβει το Άγιο Φως, το οποίο ήρθε λίγο μετά τις 11 με το αεροπλάνο της Ολυμπιακής και παρέδωσαν στο Ιερό Ναό η ομάδα των μοτοσικλετιστών που κάθε χρόνο συμβάλει στην τήρηση της παράδοσης. Το Άγιο Φως αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιερό ενώ μετά από λίγο έσβησαν τα φώτα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης βγαίνοντας από το Ιερό κάλεσε τους πιστούς να ανάψουν τα κεριά με τη φράση,  “Δεύτε λάβετε Φως”.

Στην λειτουργία το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Γεράσιμος Αποστολάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βίκτωρ Ρουχωτάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Ειρήνη Στεφάτου, ο Πρόεδρος της Kefalonian Lines και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Λυκούδης, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Εύα Ταραζή Βολτέρα και η Στρατιωτική ηγεσία του τόπου. Το παρών έδωσε και η Πρόεδρος του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευρώπη Μοσχονά.

Αμέσως μετά οι ιερείς ακολουθούμενοι από τον κόσμο μετέβησαν στην κεντρική πλατεία όπου συνέχισαν την αναστάσιμη λειτουργία και έψαλαν το ” Χριστός Ανέστη εκ νεκρών” ενώ ακολούθησε η ρήψη πυροτεχνημάτων που έκαναν την νύχτα μέρα και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη!

 

 


1-S1010014
1-S1010017 1-S1010024 1-S1010026 1-S1010032 1-S1010033 1-S1010037

 

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις