Ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Κεφαλονιά-Επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση (βίντεο)

Ο Πρέσβης της Ινδονησίας Benny Bahanadewa βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί μας μετά από τις επαφές που είχε ο επιχειρηματίας κ. Ντάνι Γιακουμάτος και η κα Καγκάδη υπεύθυνη του Ionian Center, σε μία προσπάθεια προώθησης και διαφήμισης του νησιού μας, των τοπικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού.

Σήμερα το πρωϊ ο κ. Bahanadewa μαζί με τον Γενικό Γραμματέα John Admiral και τη γραμματέας του, επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, Ευάγγελου Κεκάτου και του επιχειρηματία Ντάνι Γιακουμάτου. Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στις ομοιότητες των δύο νησιών, της Ινδονησίας και της Κεφαλονιάς, δύο νησιά με φυσική ομορφιά ενώ έδωσε έμφαση στην διαφορετικότητα και ποικιλομορφία του νησιού μας. Εκτενή αναφορά έκανε και στο θέμα του σεισμού καθώς όπως δήλωσε και η  Ινδονησία είχε πληγωθεί από τον εγκέλαδο το 2004, όπου είχε ένταση 7,5 ρίχτερ, και είχε σαν αποτέλεσμα πολλά θύματα δυστυχώς και μεγάλες καταστροφές, αλλά οι σεισμοί όπως τόνισε ο κ. Πρέσβης είναι  ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο όπως και στην περιοχή μας. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία ενός Κέντρου Αποκατάστασης και Πρόληψης κατά των σεισμών στην Ινδονησία.

Ο κ. Πρέσβης επισκέφθηκε το Ληξούρι και είδε από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή, ενώ εντυπωσιάστηκε με την άμεση αντιμετώπιση που υπήρξε αμέσως μετά το χτύπημα του εγκέλαδου,  συνεχάρη τον κ. Δήμαρχο για τις ενέργεις τις οποίες προέβη,  αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι αλλά και στην πλατεία, πράγμα που τον ικανοποίησε ιδιαίτερα.

Στόχος όπως δήλωσε ο κ. Πρέβσης είναι η δημιουργία ισχυρού δεσμού  μεταξύ των δύο νησιών, καθώς η Κεφαλονιά δεν είναι και τόσο γνωστή στην Ινδονησία, ξέρουν την Σαντορίνη, είναι ανοιχτός σε όποια πρόταση για συνεργασία τόσο  στον τομέα προώθησης του πολιτισμού, κάτι που θα επιτευχθεί με την αποστολή χορευτικών συγκροτημάτων το καλοκαίρι, όσο και στο θέμα του τουρισμού, που αφορά την οικονομία της Κεφαλονιάς.

Στο τέλος των συνομιλιών έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τον Πρέσβη της Ινδονησίας να δίνει στον Δήμαρχο μία γυάλινη πλακέτα με το σύμβολο της δύναμης, για έναν δυνατό άντρα όπως χαρακτήρισε τον κ. Παρίση, και μία αναμνηστική πλακέτα, ο κ. Κεκάτος έδωσε στον κ. Πρέσβη φυλλάδια με φωτογραφίες και πληροφορίες για την Κεφαλονιά αλλά και μία αναμνηστική πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε στις ανταλλαγές πολιτισμού μεταξύ Ινδονησίας και Κεφαλονιάς, και στην υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας με την Ινδονησίας και το Μπαλί ειδικότερα.

 


SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις