Ένταξη φοιτητών από την Κεφαλονιά σε ειδική κατηγορία

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι το νησί μας, κηρύχτηκε σε έκτακτη ανάγκη και χαρακτηρίστηκε επισήμως σεισμόπληκτο   και οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν πλέον μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της επέλασης του εγκέλαδου και των αλλεπάλληλων μετασεισμών, που προκάλεσαν πολύ σημαντικές καταστροφές σε κτίρια, οικήματα, υποδομές και επιχειρήσεις επιφέροντας ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην ήδη ασθμαίνουσα λόγω της κρίσεως οικονομία της περιοχής μας.

Για την αποκατάσταση των πληγέντων και την ομαλή επαναφορά τους στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής επιβάλλεται η λήψη κάποιων μέτρων οικονομικής τους αποφόρτισης από τα τρέχοντα βάρη, μεταξύ των οποίων η κάλυψη των εξόδων σπουδαστών που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, ή σε πόλη στην οποία οι γονείς δεν διαθέτουν εναλλακτικό χώρο διαμονής τους  ιδιόκτητο ή συγγενικού –φιλικού προσώπου και επιβαρύνονται με το σύνολο των εξόδων συντήρησης των παιδιών τους (διαμονή, σίτιση, μετακινήσεις κτλ).

Επί αυτού του ζητήματος έλαβε χώρα το υπ.αριθ.: 9880/4-3-2014 διάβημα του Δήμου Κεφαλλονιάς με το οποίο σας κοινοποιήθηκε η υπ.αριθ.: 30/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της διενέργειας των ζητούμενων μεταγραφών με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας.

Σε συνέχεια της από τις 18/3/2014 επιστολής του κου Μοσχονά Γεράσιμου, η οποία αναφέρεται στην συγκεκριμένη έγκριση αιτήσεων μεταγραφών περί των δέκα αιτήσεων φοιτητών που κατάγονται από την Κεφαλονιά με αίτημα ένταξής τους σε ειδική κατηγορία πέραν των προϋποθέσεων που τάσσει ο νόμος περί αυτών των περιπτώσεων, πληροφορηθήκαμε ότι στην πλειονότητά τους οι αιτήσεις αυτές απορρίφθηκαν.

Ως εκ τούτου, επικαλούμενοι την ευαισθησία σας και την κατανόηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να υπάρξει άμεση επανεξέταση του θέματος και θετική διαχείρισή του.

 Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τις άμεσες ενέργειές σας για την στήριξη των συμπολιτών μας, που υποφέρουν κυριολεκτικά υπό το βάρος των σεισμικών γεγονότων και την στήριξη των παιδιών μας που πασχίζουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

 

  Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

 ΣΩΤΗΡΙΟΣ  ΚΟΥΡΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις