Αλέκος Καλαφάτης: “Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια-Το αποτέλεσμα για την Ενωμένη Τετράπολη θα είναι νικηφόρο”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Captain’s Table, ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Τετράπολη, Αλέκος Καλαφάτης στα τοπικά ΜΜΕ, για να δώσει απαντήσεις σε όποιες απορίες είχαν δημιουργηθεί κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του, το περασμένο Σάββατο στο Λιμανάκι.

Ο κ. Καλαφάτης δήλωσε με παρρησία ότι δεν ανήκει στην “Ελιά”, ενώ παραδέθηκε ότι καλώς ή κακώς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια και ότι δεν προσπαθεί να το αναμορφώσει. Όσον αφορά το έργο της Δημοτικής Αρχής η απάντησή του κ. Καλαφάτη ήταν ότι “Δεν θα ήμουν υποψήφιος αν η Δημοτική Αρχή είχε πράξει καλά”. Επέρριψε ευθύνες στον Δήμαρχο για την απαράδεκτη όπως την χαρακτήρισε κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε όσους αναρωτήθηκαν για ποιό λόγο αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές ενώ είχε πει ότι δεν θα το έπραττε ξανά, δήλωσε ότι είναι πολιτικό ον και ενδιαφέρεται για τα κοινά με γνώμονα το καλό του τόπου. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό του, όπως τον Μάκη Φόρτε, τον Μάρκο Κοτσιλίνη, τον Βασίλη Ρουχωτά και πολλούς άλλους, παρόλο που κάποιοι αφήνουν υπονοούμενα για την θητεία τους στο δημαρχιακό θώκο του Δήμου που είχαν αναλάβει, οι άλλοι υποψήφιοι για το Δήμο Κεφαλονιάς τους κάνουν προτάσεις για συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά τους. Αυτό δείχνει όπως τόνιζε ο κ. Καλαφάτης ότι κάποιοι φοβόνται τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο συνδυασμός “Ενωμένης Τετράπολη”, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάτι που δεν υπολόγιζε ούτε καν ο ίδιος όπως παραδέχτηκε και συμπλήρωσε ότι “από ότι φαίνεται το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο”.

Πρώτη ενέργεια σε περίπτωση εκλογής του κ. Καλαφάτη θα είναι η δημιουργία αντιδημαρχιών στο Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη, Ελειού-Πρόννων και Έρισσο να υπάρχει δηλαδή μία άτυπη επιτροπή εκλεγμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο της κάθε περιοχής για την διευθέτηση των όποιων προβλημάτων. Για τα προβλήματα που υπάρχουν και χρονίζουν όπως η Μαρίνα, η ΤΕΙ και η Λάσση, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε ότι αν τον βαραίνει κάποια ευθύνη την παίρνει, αλλά τι έχει γίνει στα δέκα χρόνια που έχει αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή του τόπου, καθώς αυτά είναι ζητήματα που ο Δήμαρχος πρέπει να κοιτάξει από την πρώτη στιμή γιατί είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού.

Σε όσους των κατηγορούν ότι μιλά για αναβάθμιση της Παλικής, ενώ κατά την διάρκεια των σεισμών δεν επισκέφθηκε καθόλου την περιοχή, απάντησε ότι τότε δεν είχε κανένα δημόσιο αξίωμα όταν έγιναν οι σεισμοί, εάν πήγαινε στην Παλική με τις κάμερες θα ήταν λαϊκισμός, αντίθετα επισκέφθηκε το Ληξούρι αθόρυβα και συνομίλησε με φίλους και είδε τις ζημιές που έγιναν.

Κλείνοντας ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι κοιμάται ήσυχος καθως έχει την συνείδησή του ήσυχη, μπορεί να πέφτουν βόμβες δίπλα του, όπως είπε, αλλά ξυπνάει ατάραχος.

Ακούστε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Αλέκος Καλαφάτης

S S SS
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις