Πολιτικό deja vu η συγκέντρωση Αλέκου Καλαφάτη στο “Λιμανάκι”

Γύρω στα 200 άτομα έδωσαν παρών στην πρώτη παρουσίαση του Συνδυασμού του Αλέκου Καλάφατη, με το όνομα Ενωμένη Τετράπολη, στη συγκέντρωση είχαμε την ευκαιρία να δούμε παλιά στελέχη όπως τον πρώην βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο, τον Ανδρέα και Κώστα Ζαπάντη, τον Σταύρο Σπαθή και γενικά όλη την παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέκος Καλαφάτης ανέβηκε στην σκηνή αγέρωχος, δυναμικός, αποπνέοντας έναν αέρα νίκης, σαν να μην πέρασε μία μέρα από την τελευταία φορά πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια που ασχολήθηκε τελευταία φορά ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα του νησιού μας, πλαισιωμένος από τα υψηλά στελέχη που απαρτίζουν τον συνδυασμό του όπως τον Μάκη Φόρτε, τον Μάρκο Κοτσιλίνη, αλλά και τα νέα μέλη που έχουν προσχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία όπως, Βασίλης Ρουχωτάς, Ειρήνη Στεφάτου, Βασίλης Καμπίτσης και Σπύρος Κουνάδης.

Στην συγκέντρωση αισθανθήκαμε σαν να είχαμε μπει σε μία χρονοκάψουλα όπως σε κάποιες ταινίες και να κάναμε ένα ταξίδι στο παρερλθόν, σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει πολιτικά στην χώρα αλλά και στην τοπική μας κοινωνία, περιμέναμε ότι θα ανακοινώσει αν όχι όλα τα ονόματα του συνδυασμού τουλάχιστον 100 όπως είχε κάνει και η παράταξη Παρίση αλλά ανακοίνωσε μόνο τα πρώτα 45 ονόματα με ότι αυτό συνεπάγεται,  αποτελούμενα από παλιά και νέα πρόσωπα που θα τον περιστοιχίσουν στις εκλογές, σε ένα ψηφοδέλτιο αρκετά ανανεωμένο όσον αφορά νέα πρόσωπα και σε ηλίκια. Ανέλυσε τις δέκα βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί η Ενωμένη Τετράπολη όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, πολιτισμό και ποιότητα ζωής αλλά και ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Βαριές κουβέντες που εύκολα τις λέει κανείς αλλά δύσκολα εφαρμόζονται.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στις προηγούμενες θητείες του στο Δήμο όπου χαρακτηριστικά είπε ότι και τις δύο φορές των παρέλαβε με χρέη και των παρέδωσε με πλεόνασμα, για τα ανύπαρκτα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου αλλά και για έναν δήμαρχο που δεν μπορεί να ασκεί εξουσία από το γραφείο του αλλά με καθημερινή επαφή με τους πολτίτες. Ενώ δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

Στην αρχή της ομιλίας του διευκρίνησε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει και πάλι επικεφαλής για τον Δήμο Κεφαλονιάς, αυτή τη φορά, ενώ είχε πει ότι δεν θα ξανασχοληθεί με τα πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “πέρναγαν οι μέρες και φαινόταν ότι θα είχαμε μία απο τα ίδια”, έτσι λοιπόν με τη στήριξη κάποιων φίλων πήρε την απόφαση να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο των γεγονότων και να ηγηθεί μιας παράταξης ανεξάρτητης.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Αλέκου Καλαφάτη το λόγο πήραν, ο Βασίλης Ρουχωτάς που τόνισε: “θεωρώ τον εαυτό μου πρωτεργάτη αυτής της κίνησης, τρία χρόνια διαφώνησα με τον φίλο μου τον Παρίση σε επίπεδα αξιών και θέματα διαφανειών στο θέμα του Δήμου, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων ότι ήταν αναγκαία αυτή η κίνηση” και ο Μάκης Μεταξάς ο οποίος δήλωσε: “Με τον Αλέκο έχουμε βρεθεί σε πορείες παράλληλες, αλλά που επιζητούμε ως πολιτικές της Κεφαλονιάς, είναι οι πολτικές διαφωνίες μας και ο πολιτικός μας διάλογος να έχει επίπεδο. Είναι μία συνισταμένη για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο”.

Ακούστε όλη την ομιλία του κ. Αλέκου Καλαφάτη και τον χαιρετισμό του κ. Βασίλη Ρουχωτά

Ακούστε τη δήλωσε ο κ. Μάκης Μεταξάς

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις