Τη Δευτέρα έρχονται μηχανικοί για τις τουαλέτες στο αεροδρόμιο

Επιτροπή σοφών χαρακτήρισε την Τουριστική Επιτροπή ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού και Πρόεδρος, Ευάγγελος Κεκάτος, και φυσικά έχει δίκιο αφού κάθε φορά που παραβρισκόμαστε ακούμε αλήθειες από ανθρώπους που είναι ειδικοί στο θέμα του τουρισμού.

Για άλλη μία φορά ακούσαμε για τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, που εν έτη 2014 καλά κρατεί παρόλες τις δεσμεύσεις και τις απλουστεύεις που συνεχώς ακούμε από χείλη υπουργών και πρωθυπουργού στο θέμα των διαδικασιών, δυστυχώς θα βρεθούν πολύ επιχειρηματίες ξενοδόχοι που έχουν πάθει ζημιές σοβαρές ή ελάχιστες, αλλά για να μπορέσουν να διορθώσουν αυτές τις ζημιές θα πρέπει να καταθέσουν ολόκληρο φάκελο και αν πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, ο φάκελος θα πρέπει να περιέχει και της υπογραφές όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Απίστευτο και όμως αληθινό, για να μην πούμε ελληνικό.

Με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να διαμηνύει ότι όποιος δεν πάρει άδεια από την ΥΑΣ και θελήσει να φτιάξει τις ζημιές θα συλληφθεί, με τον κ. Θόδωρο Πατούλια να αφηγείται εξω πραγματικές καταστάσεις στην προσπάθειά του να συντομεύσει τις διαδικασίες εν όψη τουριστικής σεζόν.

Μάθαμε από τον κ. Γεροντάκη, τουριστικό πράκτορα, ότι την Δευτέρα θα έρθει κλιμάκιο μηχανικών από την Ιόνια Οδό για να φτιάξει τις τουαλέτες στο αεροδρόμιο ενώ αισιοδοξεί ότι όλα θα γίνουν αρκετά γρήγορα αλλά το βασικότερο σωστά και ώστε να μην βλέπουν οι τουρίστες την κατάσταση που επικρατεί στις αυτή τη στιγμή τουαλέτες, με τους σοβάδες να έχουν πέσει και με τα τούβλα να φαίνονται ενώ στις εσωτερικές τουαλέτες οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μουσαμάδες.

Όσον αφορά τις κυλιόμενες σκάλες, ανέφερε ο κ. Γεροντάκης ότι δεν υπάρχει κονδύλι για να μπορέσουν να συντηρηθούν με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές. Ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε στην επίσκεψη στελεχών της αεροπορικής εταιρείας Sky Express στο Δημαρχείο. Με τα μέλη της τουριστικής επιτροπής να κάνουν αρνητικά σχόλια για την συγκεκριμένη εταιρεία η οποία είναι μεν επιδοτούμενη αλλά στην ουσία δεν εξυπηρετεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πληρώνουμε σαν Κεφαλονίτες έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν οι Ζακυνθινοί στην Αθήνα. Με τον κ. Γεροντάκη να προσθέτει ότι “είναι απαράδεκτο, αυτά είναι ρουσφέτια πολιτικών”.

Για το αεροπλάνο Airbus που θα συνδέσει απευθείας το νησί μας και με την πόλη της Θεσσαλονίκης μίλησε ο κ. Γεροντάκης αναφέροντας ότι θα έχει δύο φορές την εβδομάδα πτήσεις, ενώ το έχουν μεγαλώσει σε 323, από 313, θα ξεκινήσει πτήσεις από τέλη Ιουνίου έως και 9 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Σπυρος Γαλιατσάτος μίλησε για την αεροπορική εταιρεία Jet2.com με πτήσεις από Μάντσεστερ, Νιουκάστλ και Λιντς και είναι η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία στην Αγγλία.

Σχετικά με την Ryannair ο Ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος αναφέρθηκε στα ποσά που έχουν καταβληθεί για την εταιρεία, με το Επιμελητήριο να έχει δώσει 25.000, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων 1250 και τον κ. Γαλιατσάτο να έχει βάλει 43.000 ευρώ. Ειδική μνεία έγινε στον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή από τον κ. Γαλιατσάτο για την επιτυχή κατάληξη που είχε η συνάντηση με την αεροπορική εταιρεία της Μόσχας που ήθελε να διακόψει τις πτήσεις προς Κεφαλονιά, αλλά χάρη στην διαμεσολάβηση του κ. Κουρή και στις επαφές που είχε με συγκεκριμένα πρόσωπα, η εταιρεία θα συνεχίσει να φέρνει Ρώσους τουρίστες στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Σκλαβούνος πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στον κ. Κεκάτο του είπε ότι “δεν σου κάνει πόλεμο μόνο η αντιπολίτευση αλλά και κάποιοι από την συμπολίτευση. Ενάμιση χρόνο μετά ακόμα περιμένω να μου απαντήσουν για το τρενάκι, δεν θέλω να με ευγνωμονούν αλλά θέλω να με σέβονται και να ακούν αυτά που έχω να πω”.

Έγινε αναφορά στο πολύ σημαντικό πρωτογενή τομέα που έχουμε με μεγάλη παραγωγή γάλακτος και άλλων τοπικών προϊόντων αλλά για το βιολογικό ψάρι που διαθέτουμε δύο πράγματα πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού μας αν τα εκμεταλλευτούμε σωστά. Πάνω σε αυτό ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε: “δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν”.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κα Μιλένα Μεσσάρη που πρότεινε ξανά την δημιουργία ταμείου για την τουριστική προβολή του νησιού μας όπως έχουν και άλλα νησιά της χώρα μας, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Σταύρος Κουρής-Κόρκος μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλάνο για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια στον τουρισμό, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι δήμαρχος μετά τις εκλογές. Πρέπει να κατατεθούν προτάσεις έτσι ώστε να υπάρχει ένας μπούσουλας, πάνω σε αυτό το κομμάτι έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΤΕΙ και του ΕΟΤ. Ο κ. κεκάτος κλείνοντας την συνεδρίαση μίλησε για την οργάνωση μίας ημερίδας με θέμα τη γαστρονομία και έμφαση στην τοπική κουζίνα. Τις επόμενες μέρες θα μας ενημερώσει σχετικά για το τι ακριβώς για το τι θα περιλαμβάνει και το πρόγραμμα που θα εκπονηθεί, σε συνεργασία με τους κατάλληλους φορείς και ιδιώτες που θέλουν να συμμετέχουν, για την προώθηση και αυτού του είδους τουρισμού.

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά και να προσκαλεστούν τα κατάλληλα πρόσωπα που με τη σειρά τους θα διαφημίσουν και θα προωθήσουν την Κεφαλονιά.

S

S

S
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις