Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη κατοχή κροτίδων στο Αργοστόλι

Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων στην Κεφαλονιά Συνελήφθη χθες (08.04.2014) το απόγευμα στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, 25χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή κροτίδων.
Αναλυτικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 31 κροτίδες.
krotides2Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Επισημαίνεται ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και από τονίζεται ότι:
-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
– Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
-Πρέπει να αποτρέπεται η χρήση ή η κατασκευή αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων από παιδιά και τα ενημερώνουμε για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
– Οι ενήλικοι, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους μιμηθούν τα παιδιά.
-Πρέπει να μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Άλλες χρήσιμες θεματικές συμβουλές, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα ( website ) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις