Παρουσίαση υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

Τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, κ. Παναγιώτη Μεταλληνό, παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», κ. Σπυρίδων Σπύρου.

OΌπως είπε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Σπύρου, η επιλογή του κ. Μεταλληνού ως υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη στην Π.Ε. Κέρκυρας με το συνδυασμό «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» ήταν πρόταση και του νυν Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη, η οποία έγινε αποδεκτή τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.
«Ο κ. Μεταλληνός», τόνισε ο κ. Σπύρου, «είναι ένας από τους καλύτερους, καταξιωμένος στο χώρο του Πολιτισμού, χαίρει εκτίμησης για την προσφορά του στα κοινά, είναι έντιμος, υπεύθυνος και αποτελεσματικός.
Η επιλογή αυτή», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, «διευρύνει το συνδυασμό μας με νέες δυνάμεις, κάτι που και η ίδια η κοινωνία απαιτεί».
Την ικανοποίησή του για την επιλογή του κ. Μεταλληνού εξέφρασε και ο κ. Σκούρτης, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό και κοινωνικό στέλεχος με μεγάλη και αποδεδειγμένη διάθεση προσφοράς, που δίνει στο συνδυασμό, στην Κέρκυρα και στα Ιόνια Νησιά μια καλύτερη προοπτική».
Αναφερόμενος στη δική του θητεία, ο κ. Σκούρτης έκανε λόγο για την άσχημη οικονομική συγκυρία, στη μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων και στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε εκ μέρους του να προχωρήσουν τα θέματα της Κέρκυρας».

Η δήλωση Μεταλληνού

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου, για διεύρυνση και σύμπραξη του συνδυασμού του και με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ,μου προτάθηκε η συνεργασία μου, μέσα από την τιμητική θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας.
Στη μέχρι τώρα διαδρομή μου στην πολιτική,την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό καλλιέργησα και οικοδόμησα συνεργασίες με πολλούς συμπατριώτες μου, προερχόμενους από διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές αφετηρίες και πορείες. Αυτές οι διαφορές ποτέ δεν στάθηκαν εμπόδιο στο έργο που προσφέραμε όλοι μαζί στην τοπική κοινωνία και που είχε βασικά χαρακτηριστικά το πάθος ,τη συνεργασία και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας.
Έτσι, μου ήταν αδύνατον να σκεφτώ, ότι οι διαφορές αυτές θα εμπόδιζαν την αναγκαία συνένωση δυνάμεων προς όφελος του τόπου τώρα ,όταν περισσότερο από ποτέ η Oαυτοδιοικητική συνεργασία πρέπει να κυριαρχεί των όποιων ιδεολογικών η κομματικών διαφορών.
Η συμμετοχή μου σ΄ αυτή την ενωτική,προοδευτική και πολιτικά ώριμη προσπάθεια τουΠεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου, προς τον οποίο η εκτίμησή μου είναι δεδομένη και γνωστή, σηματοδοτεί και τις παρακάτω βασικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας προς τον Επτανησιακό και ιδιαίτερα προς τον Κερκυραϊκό λαό.
1. Ως κεντρικός πολιτικός στόχος της παράταξής μας πρέπει να αναδειχθεί η αδιαφιλονίκητη ενδυνάμωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέσα από συγκεκριμένες δράσεις ,πρωτοβουλίες και συνεργασίες ,που θα προωθήσουν την επίτευξη του στόχου αυτού.
2. Η διεκδίκηση των συμφερόντων του λαού της Επτανήσου πρέπει να είναι συνεχής, ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη από την εκάστοτε κεντρική εξουσία.
3. Η ανάδειξη και κυρίως η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας, που είναι η πολιτισμική της ιστορία και η απαράμιλλη φυσική της ομορφιά πρέπει να αποτελέσουν βασική μας προτεραιότητα, προς όφελος της τουριστικής και οικονομικής της ανάπτυξης
4.Η καταπολέμηση της ανεργίας,κυρίως των νέων,πρέπει να επιχειρηθεί μέσα από τη μεγιστοποίηση των προσπαθειών απορρόφησης των εθνικών και ευρωπαικών χρηματοδοτήσεων για τη βελτίωση των υποδομών , της καθημερινότητας των συμπολιτών μας,των συνθηκών εργασίας τους και ,τελικά,του επιπέδου ευημερίας τους.
5. Η Περιφερειακή Ενότητα της Κέρκυρας πρέπει και θα συμβάλλει με τη δική της ιδιαίτερη δυναμική στην επίτευξη των παραπάνω δεσμεύσεων, με λειτουργίες και αναπτυξιακή λογική ,που αρμόζουν στην ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά του νησιού μας.

Ποιος είναι ο Παν. Μεταλληνός

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
– Παντρεμένος με την Θάλεια Μεταλληνού, προϊσταμένη Γηροκομείου Κέρκυρας.
– Πατέρας της Αγγελικής, Αρχιτέκτονα Μηχανι-κού του Ε.Μ.Π. και του Νικολάου, φοιτητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και διπλωματούχου του Κρατικού Ωδείου Αθηνών.
ΣΠΟΥΔΕΣ
– Πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Νεαπόλεως Ιταλίας.
– Διετής φοίτηση ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας Ιταλίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
– Τεχνικός Διευθυντής του εργοστασίου Γάλακτος της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών Κέρκυρας.
– Δ/ντής Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κερ-κυραίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
– Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας το 2007.
– Αντινομάρχης Κέρκυρας (2003-2004) με αρμοδιότητα στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στον πολιτισμό.
– Αντινομάρχης Κέρκυρας (2005 – 2006) με αρμοδιότητα στην κατασκευή έργων και υποδομών στο Νομό.
– Εκλεγμένος επί τρεις θητείες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
– Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το 1994.
– Μέλος του συμβουλίου της παράνομης Φοιτη-τικής Ένωσης του εξωτερικού επί χούντας.
– Μέλος της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας (P.S.I.) την περίοδο 1972 – 1974.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
– Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Κέρκυ-ρας (1982 – 1986).
– Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
– Αντιπρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Κέρκυ-ρας (1980 – 1982).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
– Επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας (10.000 κάτοικοι), για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση των συν-θηκών διαβίωσης των (2007 – 2010).
– Συμμετοχή στους αγώνες του κερκυραϊκού λαού για την επανίδρυση του Ιονίου Πανεπι-στημίου – για την «βασιλική περιουσία» του Μον Ρεπό – για το ΠΕΣΥ.
– Διοργανωτής του 1ου Τουριστικού Συνεδρίου της Κέρκυρας το 1996.
– Διοργανωτής του 1ου Αγροτικού Συνεδρίου της Κέρκυρας το 1997.
– Πρόεδρος του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων, κεντρικού πολιτιστικού φορέα της Κέρκυρας (1986 – 2002).
– Εμπνευστής και διοργανωτής του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 28 Φιλαρμονικών από όλο τον κόσμο και τη συνεργασία όλων των Δήμων του Νομού (2005).
– Μέλος της εικαστικής Ένωσης Κέρκυρας.
– Μέλος σε πολλά πολιτιστικά, πνευματικά και αθλητικά σωματεία του Νομού.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
– Είναι ζωγράφος και έχει οργανώσει μεγάλες εκθέσεις του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
– Σήμερα είναι Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας.

ΦΩΤΟ – ΛΕΖΑΝΤΕΣ

1. Από αριστερά. Σπ. Σπύρου, Παν. Μεταλληνός
2. Από αριστερά: Χρ. Σκούρτης, Σπ. Σπύρου, Παν. Μεταλληνός
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις